NOVI GLAS

Heroji u plavom – Radnik briljantnom igrom stigao nadomak plasmana u narednu fazu! (Foto)

Nakon fantastične igre u kojoj je tim iz Bijeljine potpuno dominirao nad rivalom iz Slovačke, Radnik je slavio u Banjaluci nad ekipom Spartaka iz Trnave i zabilježio prvu evropsku pobjedu u svojoj istoriji.

Hrabro su počeli Bijeljinci, bez respekta prema prošlogodišnjem učesniku kvalifikacija za Ligu šampiona. Dobrom i požrtvovanom igrom, izabranici Mladena Žižovića bili su bolji tim u velikom dijelu utakmice i zasluženo slavili nad favorizovanim rivalom.

Nakon nekoliko solidnih prilika, Radnik je došao u vođstvo odličnim pogotkom Mekića, koji je fantastičnim volej udarcem načeo mrežu gostiju. Radnik je sa minimalnom prednošću otišao na odmor, ali se vratio na teren u još boljem izdanju.

Počektom drugog poluvremena, igrači Radnika su odigrali munjevit kontranapad po lijevoj strani, a na kraju akcije efikasan je bio Đurić. Ni nakon dva gola viška, plavi se nisu povlačili, nego su nastavljali da napadaju, sa snažnim presingom na protivničkoj polovini. 

Hrabra igra, puna požrtvovanja, donijela je rezultat, a posebno treba istaći odličnu taktiku trenera Žižovića, koji je nadmidrio svog kolegu u svim segmentima igre. Nakon što su znalački utakmicu priveli kraju, igrači Radnika su pokazali da mogu da se nose sa ovom fazom evropskog takmičenja i klubovima sa višestruko većim budžetom.

Revanš se igra za sedam dana, što je dovoljno vremena da se ekipa odmori i pripremi za utakmicu u Slovačkoj, u kojoj može ostvariti istorijski rezultat prolaskom u narednu fazu kvalifikacija zua Ligu Evrope. 

 

NoviGlas

POSTANIMO PRIJATELJI