NOVI GLAS

Prva izjava trenera Žižovića nakon istorijskog uspjeha FK “Radnik” – “Poznati smo kao narod koji slavu unaprijed”

Radnik je ostvario istorijski prvu pobjedu u klupskoj istoriji. U prvom meču kvalifikacija za Ligu Evrope savladali su Spartak Trnavu sa 2:0. Bijeljinski tim ide sa velikom prednošću na revanš u Trnavu, a malo je nedostajalo da trijumf bude još ubjedljiviji.

Foto: Darko Basara

Trener Mladen Žižović je bio zadovoljan pobjedom.

– Dobili smo ono što smo htjeli. Nismo primili gol, a dali smo dva. Bili smo bolji u duel igri i realizaciji. Imamo prostor za napredak. Zasluženo smo pobijedili. Fudbal se igra zbog golova, a mi smo dali dva. Mislim da smo bili dobri u defanzivi. Nisu nam stvorili nijednu šansu. Moramo biti oprezni u revanši i mi smo neiskusni u ovom takmičenju. Znamo gdje je Spartak dogurao prošle sezone. Biće nam potrebno puno snage i sreće da sačuvamo ovu prednost. Ne smijemo se opustiti, poznati smo kao narod da slavimo unaprijed. Moramo da sačuvamo rezultat Napravili smo veliki korak ka sjajnom rezultatu ovom istorijskom pobjedom – rekao je Žižović.

Trener Spartaka Rikardo Šeu naravno nije bio zadovoljan.

– Mislim da je ključ poraza bila činjenida da je Radnik bio puno agresivniji. Ne smatram da nas je Radnik nadigrao iako je imao svoje šanse. Dali su nam 2:0, ali ono u čemu su bili bolji to je duel igra. Više su željeli pobjedu, bili su agresivni i moji igrači moraju da u revanšu pokažu puno veu želju ako žele da nešto promijene . Nije još ništa gotovo. Imamo meč kući i uradićemo sve da preokrenemo rundu u našu korist- rekao je Šeu.

Revanš meč je za sedam dana.

 

(srpskainfo)

POSTANIMO PRIJATELJI