NOVI GLAS

Bijeljina – Pogledajte kako će izgledati zatvoreni bazen u Dvorovima i dokle su stigli radovi (Foto)

Semberci, ali i gosti sa strane,  ove zime kupaće se u zatvorenom bazenu u okviru kompleksa Banje Dvorovi. Naime, kako je NovomGlasu rečeno u Banji Dvorovi, uređenje zatvorenog bazena biće gotovo do druge polovine septembra.

Ovih dana uveliko se izvode radovi na uređenju zatvorenog bazena, koji bi svoja vrata prvim kupačima trebalo da otvori odmah po završetku sezone na otvorenim bazenima, saznaje NoviGlas.

„Ove godine smo završili javne nabavke kad je u pitanju bazenska oprema, završeni su vodoinstalaterski radovi, građevinsko – arhitektonski… Plan je da negdje u drugoj polovini septembra sve završimo i kad prođe sezona na naših pet otvorenih  bazena, selimo se u zatvoreni dio”, objašnjava za NoviGlas Milorad Zekić, direktor JU Banja Dvorovi. 

Ovaj bazen svojevremeno je bio prvi zatvoreni  bazen u Semberiji, a i šire. Izgrađen je 1993, ali nikada nije otvorio svoja vrata za kupače.

              „On je kapaciteta 100 – 150 posjetilaca. U toku dana moći će ga koristiti pacijenti i gosti Banje i hotela, a popodne ćemo ići na komercijalne posjete i zabavne sadržaje, uz nezaobilazni velnes i spa”, kaže Zekić.

Inače, u Banji Dvorovi trenutno su popunjeni svi kapaciteti hotela i lječilišta, a i sezona na otvorenim bazenima je nešto bolja od prethodne. Zatvoreni bazen omogućiće im da zatvore krug, kaže dr Danijela Đurić Ristić, specijalista fizikalne medicine i rehabilitacije.

„Kompletiraćemo našu uslugu u smislu pružanja hidrokineziterapijskog programa vježbi za pacijente koji se obavljaju u vodi, a pored toga ni taj komercijalni dio nije zanemarljiv, jer ćemo moći da pružimo sve više traženi velnes i spa tretman našim klijentima“, kaže za NoviGlas Ristićeva.

Projekat izgradnje zatvorenog bazena finansira se iz kredita vrijednog nešto više od milion maraka, a pored zatvorenog bazena, biće modernizovani i smještajni kapaciteti.

 

NoviGlas

Bijeljina

Dokumentarni film : “First cities in history”

POSTANIMO PRIJATELJI

Instagram

Instagram has returned invalid data.
error: Content is protected !!