NOVI GLAS

Burna istorija Sueckog kanala – Da li ste znali da ovo nije njegova prva blokada?

Posljednjih dana cijela planeta sa neizvjesnošću prati vijesti o situaciji u Sueckom kanalu u kome se nasukao kontejnerski brod Ever Given i blokirao saobraćaj. Podsjetimo se istorije ove pomorske saobraćajnice koja je u prošlosti nekoliko puta zatvarana.

Od 23. marta globalna internet zajednica dijeli fotografije i snimke gigantskog broda Ever Given koji se usljed nepovoljnih vremenskih uslova zaglavio u Sueckom kanalu i blokirao saobraćaj. Brojne svjetske kompanije zabilježile su milionske gubitke zbog kašnjenja robe natovarene na brodove kojima je prolaz onemogućen nakon blokade kanala. Na brodovima je zarobljena roba iz cijelog svijeta, između ostalog i namještaj, grla stoke i nafta, navodi RTS.

Brod je konačno djelimično odblokiran danas, 29. marta, ali saobraćaj još uvijek nije uspostavljen. Pretpostavlja se da će biti potrebna tri i po dana za normalizaciju protoka brodova. Trenutno na prolaz čeka 367 brodova iz cijelog svijeta, prema informacijama CNN-a i BBC-ja.

foto: courtesy of the Suez Canal Authority

DREVNI KANALI

Ideja o povezivanju Sredozemnog i Crvenog mora nije nastala u modernom dobu, već datira oko 4000 hiljade godina unazad, kako piše zvanični sajt Suez Canal Authorty. Još 1874. godine prije nove ere, egipatski faraon Senusret III je prvi iskopao kanale koji su povezivali dva mora sa rekom Nil. Ovaj kanal je tokom vijekova nekoliko puta napuštan i zatvaran, a zatim rekonstruisan i ponovo otvaran.

Persijski car Darije (522 – 486 p. n. e) je inicirao jednu od rekonstrukcija i ostaci njegovog kanala i danas se mogu vidjeti u suvoj riječnoj dolini Vadi Tumilat, istočno od Nila.

Prvi pokušaji izgradnje modernog Sueckog kanala koji bi direktno povezao Mediteran i Crveno more pripisuju se Napoelonu Bonaparti. Ipak, zbog pogrešnih proračuna koji su utvrdili navodnu veliku razliku između nivoa dva mora, projekat je ipak napušten.

MODERNI SUECKI KANAL

Grupa francuskih intelektualaca je još 1833. godine željela da izgradi kanal, ali nisu uspjeli da ubijede tadašnjeg kediva, Muhameda Alija Egipatskog. Ipak, francuski arhitekta Ferdinand de Leseps je 1858. godine postigao koncesioni dogovor sa kedivom Said pašom. Tada je osnovana i Kompanija Suecki kanal (Compagnie Universelle du Canal Maritime de Suez) u kojoj je udio imao i Egipat.

Izgradnja kanala je Egipat dovela u velike dugove pa je britanska vlada 1875. godine otkupila egipatske deonice. Svjetske sile su 1888. potpisale Konstantinopoljsku konvenciju koja navodi da je kanal otvoren za brodove svih nacija, u miru i u ratu.

Za Veliku Britaniju je Suecki kanal bio od vitalnog značaja za održanje kolonijalnih interesa i pomorske moći. Predsjednik Egipta Gamal Abdel Naser je 1956. godine nacionalizovao kanal, što je navelo britanske i francuske trupe da u saradnji sa Izraelom izvrše invaziju te je došlo do zatvaranja kanala. Taj događaj se naziva Suecka kriza i trajao je do 1957, kada je kanal ponovo otvoren.

foto: courtesy of the Suez Canal Authority

Drugo zatvaranje kanala dogodilo se 1967. godine nakon napada Izraela na Egipat, čime je otpočeo Šestodnevni rat (ili Arapsko–Izraelski rat). Nakon ovog sukoba, kanal je ponovo otvoren 1975. godine. Od tada saobraćaj Sueckim kanalom funkcioniše neometano.

Ipak, nakon aktuelne krize sa zaglavljenim brodom Ever Given, postavljaju se brojna pitanja o odgovornosti i faktorima koji su doveli do nje.

 

 

 

(nationalgeographic)

Bijeljina

Dokumentarni film : “First cities in history”

POSTANIMO PRIJATELJI

Instagram

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .