NOVI GLAS

Dragan (24) pozajmio 300 evra, kamata narasla na 6.000! – “Objesio se zbog zlikovaca!”

Porodica i prijatelji Kragujevčanina Dragana Rankovića (24), koji se objesio zbog duga zelenašima, kažu da su čuli da je on od njih uzeo 300 evra s kamatom kako bi pomogao prijatelju, a da je dug u međuvremenu porastao na čak 6.000 evra!

Kako kažu, rođaci su riješeni da „stvari istjeraju do kraja i da zelenaše koji su u smrt odveli Rankovića privedu pravdi“.

Nije iz te priče

– Dragan je bio dobro i radno dijete, uopšte nije bio iz te priče. Za problem sa zelenašima smo saznali tek pošto je nestao, a iz njegovog oproštajnog statusa na Fejsbuku bilo je jasno da je pare na kamatu pozajmio za druga, a ne za sebe. Navodno, u pitanju je 300 evra – priča jedan rođak i nastavlja:

– Znamo da je teško zato što je Dragan tajnu odnio u grob i nikome nije rekao za svoj problem. Njegov „prijatelj“, zbog koga je pozajmio novac, rekao je da nema veze s njegovim nestankom. Ali postoji trag i čuli smo dosad dvije verzije o tome ko ga je od zelenaša maltretirao. Prema prvoj, riječ je o ekipi iz kragujevačkog naselja Aerodrom, gdje je pokojni Dragan stanovao. Ta ekipa je poznata po okrutnosti i po tome da iz dana u dan povećavaju kamatu, koja naraste i do 70 odsto od duga. Pominje se i ekipa iz naselja Erdeč. U obje priče umiješan je zelenaš čije ime znamo.

Rođaci kažu i da vjeruju da je ogromna kamata odvela Dragana u smrt.

– Na nagovor prijatelja je pozajmio nekoliko stotina evra, ali je dug narastao na nekoliko hiljada jer drug nije vraćao ugovorene rate. Nepoznanica je da li je on od početka, žargonski rečeno, bio u dilu sa zelenašima ili je Rankovića nehotice uvukao u probleme. S obzirom na to da je njegov status ironičan, verujemo da je prije smrti shvatio da je prevaren – kaže rođak.

Lovci našli tijelo

Podsjetimo, Dragan Ranković je prije 23 dana ostavio oproštajnu poruku na Fejsbuku, poslije čega je uzeo konopac i, kako se pretpostavlja, istog dana se objesio u selu Gornje Grbice.

– Pronašli su ga lovci iz susjednog sela. Tijelo je bilo obješeno o vrbu, a mjesto nesreće je zabačeno, gotovo da niko tuda i ne prolazi – pričaju mještani i dodaju da su lovci odmah prepoznali nesrećnog Rankovića.

– Bio je u radnom odijelu firme za koju je radio. Obdukcija je naložena i očekuje se da njegov identitet uskoro bude i zvanično potvrđen – dodaje izvor.

Htjeli da isplate dug

Kada je Rankovićev gazda iz trgovinskog lanca u kom je bio zaposlen saznao za njegov nestanak, rekao je zaposlenima da mu prenesu da će mu on izmiriti dugovanja, ma kolika bila.

– On se, kao i svi koji su poznavali Dragana, nadao da će ga negdje pronaći živog. Nažalost, izgleda da se on objesio istog dana kada je i nestao, tako da nije ni stigao da čuje da su njegovi prijatelji uz njega i da žele da mu pomognu – dodao je sagovornik Kurira.

 

(kurir)

Bijeljina

Dokumentarni film : “First cities in history”

POSTANIMO PRIJATELJI

Instagram

Instagram has returned invalid data.