NOVI GLAS

Zvezdin golman o detaljima napada na vaterpoliste u Splitu

Alesandro Kralj se od napada huligana u Splitu spasao tako što je skočio u more. Grupa mladića fizički nasrnula na Zvezdine vaterpoliste jer su nosili trenerke sa klupskim obilježjem.

Golman VK Crvena Zvezda Aleksandro Kralj, koji je skočio u more nakon što ga je, zajedno sa još trojicom njegovih saigrača, napala grupa mladića u Splitu, po izlasku iz vode rekao je da bi ga “ubili” da nije to uradio.

– Da nisam skočio u more, ubili bi me – rekao je Kralj nakon dolaska policije i ljekarske ekipe, prenosi hrvatski sajt Gol.

Hrvatski sajt Index.hr navodi da su neki od okupljenih Splićana želeli da mu pomognu da izađe iz vode, dok su drugi uzvikivali: “Ipak je on četnik”.

Prije nego što je izašao iz mora, igrač je skinuo majicu Crvene zvezde i bacio je u more, dodaje hrvatski sajt.

Predsjednik vaterpolo kluba Crvena zvezda Viktor Jelenić potvrdio je ranije danas da je golman Aleksandro Kralj morao da skače u more u Splitu po dobijanju nekoliko udaraca od napadača, ali i da nije dobio teže povrede.

Vaterpolisti Crvene zvezde, koji je večeras trebalo da igraju na Poljudu sa Mornarom, napadnuti su tokom dana u centru Splita.

Prema navodima “Slobodne Dalmacije”, četvorica igrača sjedila su na kafi oko 13:40 sati na Rivi, glavnom gradskom šetalištu, kada im je prišla grupa mladića i zatražila od njih da skinu trenerke sa klupskim obilježjima, a potom nasrnula na njih i počela da ih tuče.

“Slobodna Dalmacija” navodi, pozivajući se na nezvanična saznanja, da su vaterpoliste napala petorica mladića.

– Odjednom je nastala galama i vika. Riva je bila puna, a odjednom je jedan čovjek skočio u more, dok je drugi pobjegao u smjeru Palače, prema Voćnom trgu. Mislim da je bilo više napadača. Nesrećni mladić iz mora vikao je da je Crnogorac – rekao je za “Slobodnu Dalmaciju” jedan od očevidaca ovog inicidenta.

 

 

(novosti)

POSTANIMO PRIJATELJI