NOVI GLAS

Vrijednim đacima uručena priznanja – oni stvaraju budućnost Srpske

U Ministarstvu prosvjete i kulture Republike Srpske organizovan je prijem za 151 učenika osnovnih i srednjih škola, pobjednike republičkih takmičenja, takmičenja na nivou BiH i međunarodnih koja organizuje Republički pedagoški zavod.

Ovim mladim vrijednim ljudima uručena su i priznanja.

Stefan Gotovina iz Trebinja, tokom školske godine osvojio je četiri laureata. Svira harmoniku, a u Sarajevu na najvećem Internacionalnom takmičenju bio je prvi. Zahvlanost je iskazao svojim nastavnicima i školi na nesebičnoj podršci.

– Najviše bih želio da se zahvalim mojoj nastavnici Violeti Popadić koja je puno truda i rada uložila u mene i sada ćemo u novi program krenuti da radimo i u nove pobijede – kaže Stefan.

Poseban značaj u postignutim rezultatima učenika imaju njihovi nastavnici koji su predano radili njegujući njihov talenat.

– Sva ta priznanja mnogo znače i nama, ali i učenicima jer prosto nakon jedne naporne školske godine kada dobijemo jedno priznanje, odnosno kad neko cijeni sav naš trud, to nama daje vjetar u leđa – navela je Јovanka Ročenović, Umjetnička škola “Vlado Milošević”.

Učenici, postižući velike uspjehe na domaćim i međunarodnim takmičenjima ne stvaraju samo svoju budućnost, već i budućnost Republike Srpske.

– Prije svega želim da čestitam svim dobitnicima ovih priznanja od strane Ministarstva prosvjete i kulture Republike Srpske i želim uspjeh u njihovom daljem radu. I što je najvažnije, želim uspjeh i njihovim porodicama – poručila je Željka Cvijanović, ministarka prosvjete i kulture Republike Srpske.

Ovi mladi ljudi Republike Srpske pokazali su da su najbolji u svojim oblastima i da mogu da budu primjer drugim vršnjacima.

(rtrs)

POSTANIMO PRIJATELJI