NOVI GLAS

KLS proširuje saradnju sa KS Republike Srpske

Rukovodstvo Košarkaške lige Srbije (KLS) najavilo je proširenje saradnje sa Košarkaškim savezom Republike Srpske (KSRS).

“Košarkaška liga Srbije na poseban način povezana je sa Košarkaškim savezom Republike Srpske preko dve decenije. To se najviše ogledalo kroz održavanje manifestacije pod nazivom ‘Košarkaški sabor’, koja je više od 20 godina organizovana u gradovima Republike Srpske, a u kojoj su prijateljske utakmice odigravale muške i ženske reprezentacije KLS-a i selekcije Srpske”, podsjećaju iz KLS, prenosi tanjug.

Poslije Svesrpskog sabora, koji je u subotu upriličen u Beogradu, ta saradnja biće dodatno unaprijeđena na više nivoa.

“Prije svega, želim da naglasim da sa Košarkaškom ligom Srbije imamo odličnu, intezivnu komunikaciju, ali i veliku podršku svih ovih godina na čemu smo veoma zahvalni”, rekao je predsjednik KSRS Aleksandar Đurđević i dodao:

“Manifestacija koja je tradicionalno održavana i prijateljske utakmice koje su odigravane u velikoj mjeri učvrstile su naše odnose, a zajednički smo na taj način promovisali pozitivne vrijednosti u sportu, košarku kao sport širom Republike Srpske, ali i naše zajedništvo što je možda još važnije”.

Đurđević je potom govorio o budućoj saradnji sa KLS.

“To će se prije svega odnositi na pomoć, koju ćemo dobiti u stručnom usavršavanju naših sudija i trenera. Upravo u tom cilju, za početak, KLS će pokriti sve troškove za naših šestoro najperspektivnijih sudija koji će učestvovati na edukativnom kampu u Ivanjici u organizaciji Košarkaškog saveza Srbije. Osim u unapređenju struke, dobićemo podršku i za neke konkretne stvari iz pozitivne prakse koju KLS već primjenjuje, a to su instant riplej sistemi, elektronski zapisnici… Pomoć će dakle biti i finansijske prirode, imaćemo značajan oslonac i zbog svega toga veoma smo zahvalni rukovodstvu KLS”, konstatovao je Đurđević.

Direktor KLS Aleksandar Grujin istakao je da tradicija u odnosima KLS i KSRS predstavlja pravo bogatstvo.

“Učinićemo sve što je u našoj moći da kontinuirano pomažemo i podržavamo našu braću preko Drine. Nesebično ćemo deliti znanja i iskustva i na svaki način truditi se da damo doprinos u podizanju kvaliteta organizacije KSRS. Ovo je samo još jedan korak u cilju našeg zbližavanja i još prisnije međusobne saradnje”, zaključio je Grujin.

 

 

 

(nezavisne)

POSTANIMO PRIJATELJI