NOVI GLAS

(FOTO) Oaza prirode nedaleko od Bijeljine – U toku uređenje jezera “Mezgraja”

Jezero “Mezgraja”, vještačko jezero formirano zbog potreba RiTE Ugljevik u istoimenom selu, jedan je od turističkih bisera podmajevičkog kraja. Ribolovci su ga uredili i od njega napravili pravi mali ribolovački raj.

Površina ovog jezera, koje se napaja iz tri podzemna izvora, je oko 15 hektara, a dubina oko devet metara.

Iz Ribolovačkog društva “Klen” Ugljevik kažu da oni vode računa o poribljavanju ovog vještačkog jezera, nastalog prije skoro deceniju i po.

“U jezeru ima raznih vrsta ribe, poput smuđa, šarana, amura, štuke, ali i određenih vrsta soma, kog pokušavamo da vadimo. Mogu reći da je ovo među bogatijim jezerima ribom u BiH”, kažu iz Ribolovačkog društva “Klen”.

Trenutno su u toku radovi na izgradnji sportsko – rekreativne staze i pristupnih puteva.

“Projektom je predviđeno i postavljanje turističkog mobilijara- klupa, stolova i nadstrešnica. Plan je i da se postave i razni sadržaji za djecu, kako bi se boravak na jezeru uljepšao i porodicama sa djecom”, kažu Aleksandar Krstić, koordinator projekta.

Zbog bogatstva ribom, ovo mjesto je raj za ribolovce iz svih krajeva Semberije i Majevice, ali i šire, a Ugljevičani očekuju da će sada biti omiljeno mjesto za čitave porodice.

 

 

NoviGlas

POSTANIMO PRIJATELJI