NOVI GLAS

Ugljevik – Načelnik Perić darovao fudbalere iz rodnog Tutnjevca (FOTO)

Ugljevički načelnik Vasilije Perić darovao je danas fudbalere Fudbalskog kluba “Strijelac” iz Tutnjevca kod Ugljevika.

Fudbalere tog kluba Perić je “ponovio” sportskom opremom i loptama što je izazvalo oduševljenje ne samo njih već i tradicionalne ljubitelje i navijače tog seoskog “mezimčeta”.

Perić je naglasio da je o značaju sporta suvišno govoriti kada je riječ o zdravlju.

Napomenuo je da je, osim toga, ova igra dragocjena za svakog čovjeka jer život čini sadržajnijim, zanimljivijim i ljepšim.

Kako se civilizacija razvijala tako se, po njegovim riječima razvijao i sport, što pored ostalog svjedoče Olimpijske igre.

-Kao dječak, rođen u Tutnjevcu, znam kako su nekad bili skromni uslovi za igru ali se itekako igralo na sve strane, na svim poljanama-rekao je Perić.

Nije krio zadovoljstvo postignutim rezultatima u sportu na području opštine Ugljevik.

-Osjećam se nekako blaženo što smo u prilici danas da stvorimo najsavremenije uslove za bavljenje sportom i u Tutnjevcu i svim našim divnim selima i drago mi je što se u tako velikom broju raznim sportovima posebno fubdbalom bave mještani raznih uzrasta od mališana do najstarijih.Opština ugljevik ce iubuduće, podržavati sve sportske kolektive u našoj opštini. Naša izdvajanja za sport u odnosu na broj stanovnika odavno su znatno veća nego u većini velikih gradova ne samo u Republici Srpkoj i BiH-dodao je Perić.

Zajedno sa Perićem fudbalere iz Tutnjevca je pozdravio i predsjednik Skupštine opštine Ugljevik Zoran Lazić.

Predsjednik Fudbalskog kluba “Strijelac” Dalibor Jovanović zahvalio je za podršku rukovodstvu opštine i podsjetio da klub ove godine obilježava 44 godine postojanja i rada.

-Takmičimo se u područnoj ligi Posavine, imamo 22 registrovana fudbalera i zauzimamo drugo mjesto na tabeli-rekao je Jovanović i najavio da će u narednom periodu biti organizovana Škola fudbala za mlade u ovom podmajevičkom mjestu.

Fudbalski klub “Strijelac” iz Tutnjevca proglašen je za najuspješniji sportski klub opštine Ugljevik za proteklu godinu.

 

 

NoviGlas

POSTANIMO PRIJATELJI