NOVI GLAS

Neobična pojava na nebu- Prašina iz Sahare od jutros zaklanja sunce

U Bosni i Hercegovini u nedjelju će preovladavati mala do umjerena oblačnost, ali ima dosta prašine sa područja Sahare koja zaklanja Sunce, navode iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.

U drugom dijelu dana mogući su lokalni pljuskovi i grmljavina, uz moguću pojavu grada. Najviša dnevna temperatura biće između 28 i 34 stepena.

U ponedjeljak će biti promjenljivo oblačno vrijeme sa prolaznom slabom kišom ili lokalnim pljuskom praćenim grmljavinom. Vjetar umjeren, povremeno sa jakim udarima, južnog i jugozapadnog smjera. U poslijepodnevnim satima će oslabiti. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 26 i 32 stepena.

U utorak će biti djelomično vedro i nestabilno vrijeme sa pljuskovima i grmljavinom. Jači pljuskovi se očekuju u Bosni uz lokalnu pojavu grada, najviša dnevna temperatura uglavnom između 24 i 28 stepeni Celzijusa.

U srijedu je najavljeno djelomično vedro i nestabilno vrijeme sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Vjetar slab većinom južnog i jugozapadnog smjera. Najviša dnevna uglavnom između 21 i 26, na jugu zemlje do 29 stepeni.

Slično vrijeme će se zadržati i u četvrtak, za kada je najavljeno uglavnom vedro i nestabilno sa lokalnim pljuskovima i grmljavinom. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 21 i 26 stepeni, piše N1.

 

 

 

(srpskainfo)

POSTANIMO PRIJATELJI