NOVI GLAS

Sve veći broj turista dolazi u Bijeljinu – “Još jedna rekordna godina”

Broj onih koji u Semberiju dolaze kako bi se odmorili, uživali u dobrom ukusu, posjetili brojne turističke destinacije, kutlurno-istoprijske znametosti sve je veći.

Protekla godina ponovo je bila rekordna po broju dolazaka i noćenja od kada se mjere statistički podaci. Semberiju su prošle godine godine posjetilo 45.840 tuirista od toga 18.569 domaćih i 27.241 stranih. U odnosu na 2022. ovaj broj je veći za 2.819 dolazaka.

Broj noćenja je takođe u značajnom porastu. U našem gradu je protekle godine ostvareno 88.738 noćenja, odnosno 4.642 više nego 2022. godine.
Ovo su podaci Republičkog zavoda za statistiku i u njemu su obuhvaćeni samo gosti koji su najmanje dan boravili u Semberiji. Nisu evidentirani gosti koji dolaze u jednodnevne posjete našem gradu a njihov broj je znatno veći.

“Protekle godine imali smo i povećan broj prijavljenih “stan na dan”, preko 70, što je posljedica akitivnosti Ministarstva trgovine i turizma RS koji su krenuli u akciju legalizacije ovih objekata”, rekli su u Turističkoj organizaciji Bijeljina.

“Turistička organizacija Bijeljine i u narednom periodu radiće na punoj afirmaciji razvoja turizma u našem gradu a već u narednih dvadesetak dana očekuju nas dva velika Sajma na kojima će po prvi put Bijeljina imati svoj štand gdje ćemo biti u prilicu da promovišemo turističke destinacija ali i sam Grad”, dodali su.

Prvi sajam je u Beogradu od 22. do 25. februara, a odmah nakon toga i Sajam u Banjaluci od 1. do 3. marta.

 

 

NoviGlas

POSTANIMO PRIJATELJI