NOVI GLAS

Lažni monah ojadio ženu – obećao joj partnera i brojeve za loto: Zvučao je ozbiljno

Osoba koja se na društvenim mrežama lažno predstavlja kao monah Akarije, sam ili uz pomoć saradnika, prevario je državljanku Hrvatske M. K. (66) za 8.000 evra, uzeo joj je i zlato u vrijednosti od 3.000 evra.

Obećao joj je da će joj naći partnera, ali i dati dobitne brojeve za loto, te da će je čak putem video-poziva blagosloviti patrijarh Porfirije.

Oštećena žena je sada van sebe. U razgovoru za “Kurir” kaže da je prije tri mjeseca pronašla stranicu “Sveti otac Akarije”, na kojoj se između ostalog navodi da “ruke vidovitog oca Akarija spajaju rastavljene i rješavaju sve ljubavne probleme”.

“Stupila sam s njim u kontakt i tražila da mi pronađe partnera. Zvučao je veoma ozbiljno, još kaže da je monah, pa nisam mogla ni posumnjati da je prevarant. Najprije mi je rekao da moram uplatiti 12.000 evra. Rekla sam da nemam toliko, a onda je pitao koliko imam. Rekla sam da mogu uplatiti 2.000 evra. Uplate su sve išle preko Vestern juniona, ali na četiri imena i prezimena. Adresa je uvijek bila ista, u Kruševcu, kao i broj telefona”, priča prevarena M. K.

Prevarant je izvukao od nje 8.000 evra.

“Rekao je i da ću ja od njega dobiti 28.000 evra iako nisam tražila. Govorio mi je da se ništa ne brinemi da će mi sve biti vraćeno. Tražio je još para, rekla sam da više nemam, a onda me je pitao imam li nekog zlata i ako imam da mu pošaljem. Rekao je da to zlato mora da odleži 40 dana u samostanu i da ću ga dobiti nazad”, tvrdi oštećena.

Zaslijepljena, osim para koje mu je slala, poslala je autobusom zlato, pa i zlato svoje majke, koje je trebalo da naslijedi njena sestričina.

Sagovornica pomenutog medija zbog toga nikome od familije i ne smije da kaže šta je uradila.

“Poslala sam dva mamina lanca, na jednom su tri privjeska, i poslala sam svoju narukvicu i prsten. Vrijednost 3.000 evra! Poslije toga je išla priča da će doći u Zagreb, da će mi donijeti novac i zlato. Potom je tražio još 400 evra. Trebali smo se naći u Zagrebu, čekala sam ga, ali se javio da je spriječen i da je navodno umrla jedna monahinja, da ja idem kući i da će mi se javiti”, priča dalje ona.

Tek tada je, kaže, počela da sumnja da je u pitanju prevara.

“Nakon toga je govorio da je imao predinfarktno stanje, da je u bolnici, da će se javiti kad se oporavi. Rekla sam mu da sam ogorčena i ljuta i da je on jedan običan prevarant koji me je doveo do prosjačkog štapa! Tražila sam da mi vrati zlato moje pokojne majke, nakon čega me je blokirao na Vats apu. Onda sam ga zvala preko običnog poziva i rekla da mi vrati zlato, a on mi je rekao da prvo moram da mu uplatim 400 evra! Kazala sam da para više nemam i da mogu platiti samo 100 evra, a on je samo uzviknuo: ‘Auuu!'”, navodi M. K. i dodaje:

“Zvala sam ga i sa fiksnog i tražila da mi vrati zlato, ali ništa. Totalno me je blokirao. Sada kad me pitate zašto sam mu uplaćivala novac, ne znam ni sama. Ni na kraj pameti mi nije bilo da je neko ko se predstavlja kao svešteno lice mogao biti prevarant. On ima ozbiljan glas, vjerovala sam da je ozbiljan!”.

“Kurir” je pokušao da stupi u kontakt s čovjekom koji se predstavlja kao otac Akarije, ali se na broj telefona koji se nalazi na njegovoj stranici niko nije javljao.

Na toj stranici navodi se i da je on učenik hilandarskih manastira, da ima više od 30 godina iskustva, da ga se plaše svi magovi, da otklanja magiju, da pravi amajlije, da radi na daljinu, kao i da je jedan od najpriznatijih proroka.

Prijavila ga policiji

M. K. je prevaru prijavila u Zagrebu.

“Policija je upoznata sa ovim slučajem, prijavila sam ga 3. januara. Od njih ne očekujem nešto puno, jer kad sam ih pitala da li sarađuju s beogradskom policijom, rekli su mi: ‘Slabo’. Moram naći način da prijavim to srpskoj policiji. Posljednji put sam se s njim čula 26. decembra, a na internetu se pojavila i stranica ‘Magija ljubavne čarolije’, a na toj stranici je isti broj telefona koji se nalazi na stranici ‘Otac Akarije’. Čak sam i preko te stranice poslala poruku da je prevarant i da mi vrati zlato, ali i tu dolazi do blokade”, priča ona.

 

 

(kurir)

POSTANIMO PRIJATELJI