NOVI GLAS

Krsna slava Gradske boračke organizacije Bijeljina – “Ideal slobode srpskog naroda vječan kao i Srpska”

Gradska Boračka organizacija Bijeljina obilježila je danas krsnu slavu Sveta tri jerarha odavanjem počasti poginulim borcima Vojske Republike Srpske isred centralnog spomenika braniocima i sa porukom da je ideal slobode srpskog naroda vječan, kao i Republika Srpska.

Predsjednik Boračke organizacije Republike Srpske Radan Ostojić je na svečanosti rekao da je zavjet predaka da se sačuva Republika Srpska kao garant slobode i ocijenio da je Boračka organizacija, koja predstavlja populaciju od 100.000 ljudi, jedan od najčvršćih stubova Srpske i jedan od njenih statusnih simbola.

“Obaveza i programski ciljevi Boračke organizacije su da branimo Republiku Srpsku, da njegujemo tradicije Odbrambeno-otadžbinskog rata i svih ratova koje je srpski narod vodio za slobodu, da njegujemo kulturu sjećanja i da se borimo za što bolji materijalni i statusni položaj boračke populacije”, naglasio je Ostojić.

Predsjednik bijeljinske Gradske boračke organizacije Miodrag Stevanović je na krsnu slavu ukazao na značaj očuvanja tradicije srpskog roda i tekovina Odbrambeno-otadžbinskog rata.

“Ponosni smo na našu otadžbinu Republiku Srpsku, uvijek spremni da je branimo i da ne dozvolimo stranom faktoru da je urušava na bilo koji način”, poručio je Stevanović.

General Pero Mlađenović rekao je na skupu da su borci u proteklom ratu sa vjerom i ljubavlju u krvavoj borbi odbranili Republiku Srsku, uz ocjenu da je to najveći uspjeh srpskog naroda u 20. vijeku.

General Momir Zec izjavio je novinarima da je ponosan što je komandovao borcima koji su srpskom narodu omogućili slobodan život u Republici Srpskoj.

Vijence i cvijeće kod spomenika braniocima u Bijeljini položili su predstavnici boračkih organizacija i republičkih i lokalnih institucija.

 

(srna)

POSTANIMO PRIJATELJI