NOVI GLAS

Stanivuković sa predstavnicima Ministarstva i Puteva RS: Dogovorena dva projekta

Draško Stanivuković, gradonačelnik Banjaluke, sastao se danas sa predstavnicima Ministarstva saobraćaja i veza i preduzeća “Putevi Republike Srpske”, a na sastanku koji je održan dogovorena su dva ključna projekta za grad.

U pitanju je izgradnja dvije nove kružne raskrsnice, od kojih će jedna biti izgrađena kod “Audi servisa”, a druga na spoju Ulice Trive Amelice i Zapadnog tranzita.

“Na sastanku koji smo održali postignut je dogovor o izgradnji dvije važne kružne raskrsnice, od kojih će jedna biti kod ‘Audi servisa’, a druga koju ćemo graditi, na spoju Ulice Trive Amelice i Zapadnog tranzita u velikoj mjeri će rasteretiti saobraćaj u četiri naselja – Novoj varoši, Rosuljama, te na Petrićevcu i Paprikovcu. Ideja je da dodatno poboljšamo saobraćaja u našem gradu, a izgradnjom dvije kružne raskrsnice svakako će biti omogućena bolja saobraćajna i putna infrastruktura u Banjoluci. Za ova dva projekta biće izdvojeno oko 5 miliona KM”, kazao je Stanivuković.

Dodatno je naglasio kako je očekivanja da će radovi biti započeti već naredne godine.

“Sve to će, uz koncept jednosmjernog saobraćaja koji smo uveli, najveće kružne raskrsnice kod ‘Ekvatora’ zasigurno poboljšati saobraćaj u našem gradu.  Dodatno, Grad se obavezuje da izgradi dodatno još jednu kružnu raskrsnicu kod vodenog parka ‘Akvana’. Želimo da zahvalimo preduzeću ‘Putevi Republike Srpske’ i resornom ministarstvu, koji su prepoznali značaj ovog projekta”, zaključio je Stanivuković.

 

 

 

(nezavisne)

POSTANIMO PRIJATELJI