NOVI GLAS

Ministar posjetio bijeljinski zatvor – “Prioritet stavljanje u funkciju novog zatvora u Golom Brdu”

Ministar pravde Republike Srpske Miloš Bukejlović izjavio je nakon današnje posjete Kazneno-popravnom zavodu /KPZ/ Bijeljina da će jedan od prioriteta resornog ministarstva naredne godine biti stavljanje u funkciju novog objekta zatvora u Golom Brdu kod Bijeljine koji će moći da primi 250 zatvorenika.

“Zatvori u Republici Srpskoj su u dobrom stanju. Uvjereni smo da je stanje bezbjednosti u KPZ-u Bijeljina zadovoljavajuće”, rekao je Bukejlović i dodao da se na taj način drži standard po pitanju ustanova za izdržavanje kazneno-popravnih sankcija i pritvorskih jedinica.

On je naveo da je izgradnja novog zatvora u Golom Brdu kapitalni projekat u koji će sa sadašnje lokacije biti preseljen kompletan KPZ.

Bukejlović je rekao da je spoljno uređenje objekta u Golom Brdu najvećim dijelom završeno, kao i bezbjednosne stavke i video-nadzor, a potrebno je uložiti sredstva u opremanje unutrašnjosti objekta.

Direktor KPZ-a Bijeljina Milenko Gajić rekao je novinarima da je ova ustanova jedna od tri zatvorenog tipa u Republici Srpskoj i da je trenutno stanje bezbjednosti zadovoljavajuće.

“Obišli smo novi kompelks KPZ-a Bijeljina koji će biti smješten na lokaciji Golo Brdo i imaće kapacitet za smještaj 250 lica, od čega 60 pritvorenika, a danas je popunjeno više od 50 odsto kapaciteta KPZ-a u Bijeljini”, naveo je Gajić.

On je rekao da je Vlada Republike Srpske od 2009. godine do sada uložila u ovaj projekat 2,5 miliona KM, a sredstva za njegovu izgradnju obezbijeđena su iz IPA fondova.

Prema njegovim riječima, KPZ u Bijeljini pored zatvorenog dijela ima i pritvorsku jedinicu i dva poluotvorena odjeljenja na lokacijama Golo Brdo i restoran u Amajlijama.

 

 

(srna)

POSTANIMO PRIJATELJI