NOVI GLAS

Bijeljinski biseri – Ana, Sofija i Marija su zlatne djevojke semberskog streljaštva!

Ana Perić, Sofija Rakić i Marija Trifković iz Bijeljine osigurale su svoje mjesto među najboljim streljašicama u BiH. Ove tri Bijeljinke osvajačice su brojnih medalja u streljaštvu.

Članice streljačkog kluba “TRB” samo ove godine osvojile su više zlatnih medalja na brojnim takmičenjima.

Petnaestogodišnja Ana Perić streljaštvom se bavi samo godinu dana, ali je za vrlo kratko vrijeme ostvarila zapažena učešća na brojnim prestižnim takmičenjima. Nakon dugogodišnjeg bavljenja gimnastikom, uzela je pušku u ruke. 

“Bila sam radoznala. Čula sam za streljaštvo i htjela sam da probam jer se mnogo razlikuje od ostalih sportova. Potrebna je koncentracija. Zainteresovalo me je, posvetila sam se treninzima i rezultati nisu izostali”, kaže Ana.

Petnaestogodišnja Marija Trifković u svijetu streljaštva je dvije godine.

“Streljaštvo nije svakidašnji sport, nije nešto što se često viđa i neobično je. Uglavnom su pozitivne reakcije, svima je zanimljivo i raspituju se, ali kada dođu u streljanu i probaju, shvate da to nije tako jednostavno”, kaže Marija koja pored streljaštva trenira i karate i dodaje da se u budućnosti zamišlja u policiji.  

Sofija Rakić je već dobro poznato ime u svijetu streljaštva. Sa svojih 15 godina, Sofija je jedna od najodlikovanijih streljašice iz Bijeljine, ali i šire.

“U svijet streljaštva me je uveo moj otac, koji je i trener u našem klubu. Prije nego što sam počela da treniram, išla sam sa njim na neka takmičenja i tu sam upoznala strijelce koji se ovim bave na nekom vrhunskom nivou. Upravo zbog njih sam zavoljela streljaštvo i počela da se bavim ovim sportom”, kaže Sofija i dodaje da ima veliku podršku porodice, prijatelja ali i profesora u školi. 

 

 

 

NoviGlas

POSTANIMO PRIJATELJI