NOVI GLAS

Problemi u SDS-u – Ljubiša nije “dozvolio” ženama iz bijeljinskoj odbora da prisustvuju današnjem saboru!

Kako je saopšteno iz stranke, na Saboru Aktiva žena SDS koji je održan u Doboju za njenu zamjenicu izabrana je Mladenka Pandurević iz Sokoca.

Predsjednik SDS Milan Miličević je izjavio da izborima u Aktivima mladih i žena, SDS zaokružio svoje unutarstranačke izbore.

Biljana Lukić iz Kotor Varoša izabrana je za predsjednicu Aktiva žena SDS.

-Dokazali smo da je SDS istinski demokratska stranka. Puna sala na današnjoj skupštini Aktiva žena SDS je jedan mali dio dokaza naše snage i demokratičnosti. Naš cilj je bolja Republika Srpska a to je moguće jedino kroz promjenu vlasti. Ako iko ima snagu, legitimitet i istorijsku ulogu da promjeni vlast u Republici Srpskoj, to je SDS. Ona je državotvorna stranka. Danas je bilo mnogo emocije u sali, mnogo istinske volje da se pomogne Srpskoj. To se može velikim radom i strpljenjem ali i kontinuitetom ideje što jedino ima SDS – zaključio je Miličević.

Međutim, Srpskainfo saznaje da ipak nije sve tako složno kao što tvrdi Miličević. Naši izvori iz SDS kažu da delegatkinje SDS iz Gacka uopšte nisu prisustvovale današnjem saboru u Doboju. Predsjednik Opštinskog odbora Gacko je bivši predsjednik stranke Vukota Govedarica.

Takođe, od žena iz Bijeljine, jedina je došla Mirjana Orašanin, dok ostale nisu imale „dozvolu“ gradonačelnika Ljubiše Petrovića

Tako su se, kako tvrde naši sagovornici, nastavili unutarstranački problemi u SDS koji su kulminirali na nedavnoj skupštini Mladih SDS, kada je biran njihov predsjednik Boris Luketa. Tada su delegati iz Gacka napustili skupštinu, što je na Fejsbuku potvrdio Govedarica.

 

On je rekao da su omladinski delegati iz Gacka, a sa njima i delegati iz Bileće, napustili Skupštinu mladih jer su insistirali na demokratskim načelima koja se na izbornoj sjednici nisu poštovala.

–Obzirom da diskusije na sjednici nisu bile dozvoljene, što je nedopustivo kao i činjenica da se svjesno izbjeglo tajno glasanje što nije princip demokratičnosti, Gačani i Bilećani su napustili sjednicu. Dakle, svojom voljom, dostojanstveno u znak neslaganja sa kreatorima takvog skupštinskog ambijenta. Prema tome, nije riječ o nekom kukavičkom maniru već o samom protestu prema načelima koji pripadaju autokratskim a ne demokratskim kolektivima. To je bio njihov izbor u tom momentu i nemam namjeru da se ogradim od njihovog stava. Podržavam ih jer nisu imali izbora. Napustili su sjednicu na jedan civilizovan način, bez ijedne ružne rečenice kako priliči pristojnim omladincima – objavio je Govedarica na Fejsbuku.

Što se tiče Petrovićevih postupaka, on ih je, navodno, pravdao time da u Gradskom odboru SDS Bijeljina još nisu provedeni unutarstranački izbori.

Ako je tako, onda ni Petrović nije mogao da ide na Skupštinu i SDS i nije mogao da bude kandidat za potpredsjednika stranke – kažu naši izvori u SDS.

Pokušali smo da čujemo komentar Govedarice na današnju skupštinu u Doboju, ali nije odgovarao na naše pozive.

Ljubiša Petrović već dvije godine novinarima ne odgovara na telefonske pozive.

 

 

(Srpskainfo)

POSTANIMO PRIJATELJI