NOVI GLAS

(FOTO) Slavenko Ristić ispunio obećanje – reflektori će osvijetliti stadion u Amajlijama!

Predsjednik Republičke stranke Srpske Slavenko Ristić donirao je novac za kupovinu reflektora koji će biti postavljeni na stadionu Fudbalskog kluba /FK/ „Drina“ iz Amajlija, a veći dio materijala već je dopremljen na teren, te se u skladu sa vremenskim prilikama očekuje njihovo postavljanje u narednom periodu.

Sekretar Mjesnog odbora RSS Amajlije Gordana Dragojlović izjavila je da je Ristić ovim gestom ispunio ranije dato obećanje, te da je kao i do sada, novac izdvojio iz ličnih sredstava.

– Reflektori stižu nakon što je gospodin Ristić obezbijedio i građevinski materijal za adaptaciju svlačionica FK „Drina“, tako da njegova pomoć zaista ima ogroman značaj za fudbalere i omladinu našeg sela. Sjećam se godina kada ste u dvorištu škole u Amajlijama mogli da čujete graju i vidite djecu i prije i poslije nastave, a sada se nažalost nakon časova samo raziđu i nastave da komuniciraju mobilnim telefonima. Ristić je shvatio da su mladi i njihovo uključivanje u sport način našeg opstanka i svijetle budućnosti – navela je Dragojlovićeva.

Predsjednik FK „Drina“ Amajlije Dobrica Lukić pojasnio je da je na teren već dovezeno osam pocinčanih stubova visine devet metara, osam nosača širine dva metra na koje će biti postavljena četiri reflektora, kao i ostali materijal potreban za montažu.

– Amajlije su selo vrijednih ljudi, domaćina, ali i selo u kojem se mnogo radi. Omladina je uključena u poslove u domaćinstvu, pa slobodno vrijeme za sport može da pronađe tek u večernjim terminima, nakon školskih obaveza i pomoći koju pružaju roditeljima. Postavljanje reflektora na stadion značiće nam mnogo jer ćemo treninge, pogotovo u ljetnom periodu, moći da održavamo i nakon 20.00 časova. Gospodin Ristić je inicirao ovu akciju i u ime sela, kluba, roditelja i djece, zahvaljujem mu na donaciji – istakao je Lukić.

 

On je dodao da će postavljanje reflektora i elektro-instalacija početi kada vremenski uslovi budu prihvatljivi za radove na otvorenom.

 

 

 

NoviGlas

POSTANIMO PRIJATELJI