NOVI GLAS

Detalji zločina u Obarskoj – Osumnjičeni za ubistvo majke imao ozbiljnih psihičkih problema?

Mladić M.V. (18), koji je osumnjičen za stravičan zločin u mjestu Velika Obarska u Bijeljini, odnosno da je sjekirom ubio majku S.V. (50) i zapalio njeno tijelo, imao je psihičkih problema, tvrde njihove komšije.

Kako su nam ispričali, ovaj zločin ih je duboko potresao, a za nesrećnu ženu kažu da je bila vrijedna te da se kroz život borila radeći u inostranstvu.

“Išlo je i to dijete nekad preko granice, a u posljednje vrijeme češće je boravio u Bijeljini. Ne znam ni je li u školu išao, nisam ga često viđao, ali čuo sam da je njegovo psihičko stanje bilo ozbiljno narušeno”, kaže poznanik ove porodice.

Da je njegovo mentalno zdravlje bilo narušeno, potvrdili su i drugi mještani, koji tvrde da on nije adekvatno liječen pa je bolest u posljednje vrijeme uzela maha.

“Vjerujem da je samo teško psihičko stanje moglo tako mladog čovjeka navesti na ovako tešku tragediju. Žene nažalost više nema, a i njegov mladi život je uništen. Nisam sigurna, ali mislim da ona ima još jedno dijete. Ovo je strašan zločin, svi smo šokirani. Da je tom djetetu bar pružena nekakva stručna pomoć na vrijeme, možda do ovog ne bi došlo”, rekla je jedna Bijeljinka.

Podsjećamo da je ugljenisano tijelo žene pronađeno u subotu ujutro tokom gašenja požara u bijeljinskom naselju Velika Obarska, a tragovi su odmah ukazivali na nasilnu smrt.

“U 8.36 časova Policijskoj stanici je prijavljeno od strane Teritorijalne vatrogasne jedinice Bijeljina da je došlo do požara u Velikoj Obarskoj, zaselak Budžak. Tom prilikom je primijećeno ugljenisano tijelo, kao i određeni tragovi koji ukazuju na nasilnu smrt”, rekli su “Nezavisnim” u PU Bijeljina.

Naveli su da su osim policije na licu mjesta bili i vatrogasaci, kao i dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini koji je rukovodio istragom.

Isti dan oglasili su se i iz Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini, odakle su potvrdili da je oko osam časova žena S.V. preminula usljed teške povrede glave i mozga, a uzrok smrti utvrđen je obdukcijom koja je takođe izvršena u subotu.

“Povrede su joj nanesene mehaničkim oruđem – sjekirom. Za smrt navedene ženske osobe sumnjiči se njen sin M.V. (18)”, rekli su iz Tužilaštva.

Dodaju da je nakon njene smrti osumnjičeni zapalio njeno tijelo.

“M.V. je lišen slobode i protiv osumničenog će biti podnesen prijedlog za određivanje pritvora nadležnom sudu”, naveli su iz Tužilaštva.

 

 

 

(nezavisne)

POSTANIMO PRIJATELJI