NOVI GLAS

Slaven Ristić: “Dejtonski sporazum garancija mira i međusobnog poštovanja”

Potpisivanjem Dejtonskog mirovnog sporazuma sada već davne 1995. godine nismo potpisali i prihvatili samo mir, nego i opšti okvirni sporazum za zajednički život i uzajamno poštovanje naroda oba entiteta.

Poručio je ovo narodni poslanik Slaven Ristić, dodavši da mirovni sporazumi treba da znače dijalog i da zajedničkim naporima radimo na savladavanju jaza kojem smo bili izloženi tokom ratnih sukoba.

“Treba da se trudimo da kroz razumijevanje, poštovanje i dijalog oblikujemo prostor u kojem živimo, te da razlike među narodima vidimo kao resurs, a ne kao prepreku”, Ristić.

Lider RSS-a dodaje da moramo biti spremni da prihvatimo drugačiju kuluturu, politička ili vjerska uvjerenja, poštujući i čuvajući svoj nacionalni identitet.

“Samo saradnjom na ekonomskom, kulturnom i društvenom nivou možemo ostvariti ubrzan rast i razvoj. BiH može opstati jedino poštujući dva entiteta i tri konstitutivna naroda. Sve mimo toga, vraća nas u period sukoba i ljudske netrpeljivosti”, kaže Ristić. 

“Konstitutivnost naroda i poštovanje Ustava garantuju mir i stabilnost”, zaključio je narodni poslanik u Skupštini Republike Srpske Slaven Ristić.

 

 

NoviGlas

Bijeljina

POSTANIMO PRIJATELJI

Bijeljina

Dokumentarni film : “First cities in history”

POSTANIMO PRIJATELJI

Instagram

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .