NOVI GLAS

U Srpskoj uhapšena četiri pedofila: Na društvenim mrežama dijelili snimke seksualnog zlostavljanja djece

U sklopu međunarodne akcije „Mozaik 2023“ izvršena je 41 krivična istraga protiv ukupno 39 osumnjičenih osoba, saznaje Srpskainfo.

Kako smo ranije objavili u ovoj akciji  u Republici Srpskoj uhapšene su četiri osobe.

Izvor Srpskainfo otkriva da je policija lisice na ruke stavila Dragi D. iz Prijedora, Zoranu T. iz Kozarske Dubice, Branku J. iz Modriče i Željki M. iz Teslića.

MUP Srpske je saopštio je da se akcija provodi u saradnji sa Europolom i policijama Srbije, Slovenije, Hrvatske i Sjeverne Makedonije , te da je usmjerena na sprečavanje seksualne eksploatacije djece.

Naš sagovornik kaže da je policija u ovoj akciji oduzela oko 200 elektronskih uređaja, a idenitifikovano je i dvoje djece koje su bile žrtve pedofila.

U MUP RS su rekli da su postupajući po naredbama nadležnih sudova, izvršeni pretresi na četiri lokacije za koje se utvrdilo da ih koriste lica koje se dovode u vezu sa izvršenjem navedenog krivičnog djela i tom prilikom su pronađena i oduzeta sredstva izvršenja krivičnog djela i to mobilni telefoni, laptopovi, USB stikovi, memorijske kartice, SIM kartice i ostali uređaji za čuvanje digitalnih podataka, kao i drugi predmeti koji se mogu dovesti u vezu sa izvršenjem krivičnog djela – saopštio je MUP Srpske.

Krivična djela su izvršena na taj način što su osumnjičeni putem društvenih mreža, kao i u grupama za komunikaciju, objavljivali i razmjenjivali materijal seksualnog zlostavljanja i iskorištavanja djece. Takođe, osumnjičeni su stupali u kontakt sa djecom, te im slali i navodili ih da sačinjavaju pornografski materijal.

 

 

(srpskainfo)

Bijeljina

POSTANIMO PRIJATELJI

Bijeljina

Dokumentarni film : “First cities in history”

POSTANIMO PRIJATELJI

Instagram

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .