NOVI GLAS

Jaka poruka organizatora biciklističke trke “Beograd – Banjaluka”: Srbija i Srpska su jedno

Biciklistička trka “Beograd – Banjaluka” od 18. do 21. aprila iduće godine doživjeće svoje 18. izdanje i ponovo spojiti mostove prijateljstva između dvije zemlje u kojoj živi isti narod.

Kako bi sve bilo spremno za punoljetstvo najbolje trke u regionu, već su počeli dogovori i sastanci, a jedan od najvažnijih desio se u Banjaluci, koju je posjetio istaknuti biciklistički radnik iz Novog Sada Ivan Arpaš te razgovarao sa direktorom trke Vladimirom Kuvaljom.

– Izuzetna mi je čast i zadovoljstvo što sam imao priliku da ugostim predsjednika, kako mi to volimo da kažemo, Biciklističkog saveza srpske Vojvodine, mog velikog prijatelja Ivana Arpaša. Sa zadovoljstvom smo razmijenili stavove i mišljenja o važnosti saradnje dvije bratske zemlje. Republika Srpska je zagledana u Srbiju, kao maticu i uvijek će čvrsto stajati uz nju te joj davati bezuslovnu podršku držeći se stavova naša dva predsjednika Milorada Dodika i Aleksandra Vučića. Smatram da oni vode jasnu nacionalnu politiku srpskog jedinstva, koje se ogleda kroz specijalne i paralelne veze, a koje nisu samo slovo na papiru već volja naroda sa obje strane rijeke Drine. Jedan od najboljih i prepoznatljivih primjera ove saradnje je biciklistička trka “Beograd – Banjaluka”. Događaj koji okuplja cijeli svijet i ruši granice na Drini. Želim da pošaljem jasnu poruku da Republika Srpska čvrsto stoji uz Srbiju, a dok sam na čelu BSRS to će biti naš cilj i obaveza. Izuzetno mi je zadovoljstvo što Srbija pokazuje isti odnos prema Republici Srpskoj, a to su pokazali sportisti i sportski radnici iz Srbije – rekao je Kuvalja.

Osim prijateljstva i riječi podrške za organizatora trke Arpaš je u Banjaluku donio i lijepu vijest kada su etape trke u pitanju.

– Mogu da kažem da će trka proći kroz Irig, čiji je predsednik opštine Tihomir Stojaković sa zadovoljstvom prihvatio da bude deo organizacije. Izuzetno mi je drago da sam u poseti Srpskoj, sa svojim dugogodišnjim prijateljem Vladimirom Kuvaljom, sa kojim sam u srdačnom razgovoru predstavio značaj saradnje, kako saveza čiji sam predsednik tako i Srbije sa Republikom Srpskom. Nadam se još boljoj saradnji – naglasio je Arpaš.

Etape do kraja godine

Do kraja godine trebalo bi da budu poznate etape 18. izdanja trke, a ono što je za sada jasno jeste da će Vlasenica po šesti put biti domaćin cilja jedne od etapa. Trka tradicionalno kreće iz Beograda, a direkcija ovog događaja u narednim danima obići će potencijalne domaćine sa obje strane Drine.

 

(glassrpske)

POSTANIMO PRIJATELJI