NOVI GLAS

(FOTO) U Bijeljini otvoren novi vrtić!

Još jedan objekat u sklopu Dječijeg vrtića „Čika Jova Zmaj“ otvoren je danas u Mjesnoj zajednici Vuk Karadžić uz blagoslov Preosvećenog vladike Fotija i sveštenstva Petropavlovskog hrama na čelu sa ocem Miranom Gavrilovićem.

“U ovom objektu će moći da boravi više od četrdeset mališana. Nakon otvaranja vrtića „Đurđevak“, početkom septembra ove godine, smanjena je lista čekanja na mjesto u predškolskoj ustanovi za čak dvije stotine djece, a današnje otvaranje je jasan pokazatelj da Gradska uprava ubrzano radi na tome da svako dijete predškolskog uzrasta sa područja Grada Bijeljina ima sigurno mjesto u vrtiću, što predstavlja veliko olakšanje za roditelje”, poručili su iz Gradske uprave.

Govoreći o planovima za budućnost, gradonačelnik Ljubiša Petrović je najavio da će u skorijoj budućnosti i nekoliko seoskih mjesnih zajednica dobiti predškolske ustanove.

“Adaptiraćemo dijelove postojećih objekata u seoskim mjesnim zajednicama, kako bi i mališani iz seoskih sredina mogli da pohađaju odgovarajuće programe koji će im omogućiti sticanje znanja potrebnih za početak redovnog obrazovnog procesa, tj. polazak u osnovnu školu”, kazao je Petrović i dodao da će Gradska uprava učiniti sve da podrži mlade naraštaje kako bi postali onaj bolji i uspješniji dio društva u kojem živimo.

Što se tiče planova za narednu godinu, Gradonačelnik je rekao da predano radi na tome da cijena boravka djece u javnom i privatnom vrtiću biti izjednačena, te da je krajnji cilj besplatan boravak djece u vrtićima u skorijoj budućnosti.

 

 

NoviGlas

POSTANIMO PRIJATELJI