NOVI GLAS

Bijeljina – Služen parastos i odata počast za 53 pripadnika MUP-a koji su poginuli u ratu

Kod spomen-obilježja ispred Policijske uprave Bijeljina danas je povodom krsne slave Ministarstva unutrašnjih poslova /MUP/ Republike Srpske Svetog arhangela Mihaila služen parastos i odata počast za 53 pripadnika MUP-a koji su poginuli u proteklom ratu.

Načelnik Policijske uprave Bijeljina Stjepan Terzić izrazio je vječnu zahvalnost za doprinos koji su poginuli policajci svojom žrtvom dali za stvaranje Republike Srpske.

“Time su stvorili obavezu nama i budućim generacijama da predano radimo na očuvanju Republike Srpske, MUP-a i bezbjednosti naših građana i njihove imovine”, rekao je Terzić novinarima.

On je naveo da će u okviru slavskih svečanosti biti održan prijem za porodice poginulih pripadnika MUP-a, a u 12.00 časova lomljenje slavskog kolača i prijem za zvanice u Eparhijskom kulturnom centru.

Vijence i cvijeće na spomenik poginulim pripadnicima MUP-a položili su članovi porodica, delegacije Policijske uprave, Boračke organizacije i Gradske uprave Bijeljina.

Najavljeno je da će ministar privrede i preduzetništva Republike Srpske Vojin Mitrović prisustvovati obilježavanju krsne slave MUP-a i lomljenju slavskog kolača u Eparhijskom kulturnom centru.

Policijska uprava Bijeljina je povodom krsne slave MUP-a organizovala ranije akciju dobrovoljnog darivanja krvi kojoj se odazvalo više od 70 policajaca, a tokom nedjelje će biti organizovan i Dan otvorenih vrata na kojem će najmlađim sugrađanima biti promovisana policijska profesija.

 

 

(srna)

Bijeljina

POSTANIMO PRIJATELJI

Bijeljina

Dokumentarni film : “First cities in history”

POSTANIMO PRIJATELJI

Instagram

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .