NOVI GLAS

Bijeljina – Gradska menadžerka Tatjana Pantić: “Posao gradskog menadžera je organizacija kulturnih događaja, spoljna politika, organizovanje prijema…”

Tatjana Pantić, profesorica engleskog jezika u Tehničkoj školi “Mihajlo Pupin”, nova je gradska menadžerka grada Bijeljina. Pantićeva je na ovom mjestu naslijedila poznatog bijeljinskog advokata Miloša Stevanovića, koji je ovu funkciju obavljao 2018. godine.

Iako se gradonačelnik nije pohvalio informacijom o novoj saradnici na Fejsbuku gdje revnosno obavještava građane o svim svojim aktivnostima, niti je bilo zvanične informacije iz Gradske uprave i kabineta Gradonačelnika o njenom imenovanju, pisanja NovogGlasa su potvrđena pojavljivanjem Pantićeve na velikom broju događaja organizovanih u Bijeljini. 

Pored događaja na kojima se pojavljivala kao predstavnik Gradske uprave, Tatjana Pantić imala je i svoje prvo gostovanje u medijima, gdje je objasnila šta je posao gradskog menadžera.

“Mnogi ljudi ne znaju šta je to menadžer grada, kažu da je izmišljena pozicija. Posao menadžera grada je da organizuje kulturne manifestacije, učestvuje u njima, da se bavi spoljnom politikom grada, da ugovara prijeme, sastanke, posjete ambasadora. Menadžer se bavi i privredom, odnosno komunikacijom privrednika i kabineta gradonačelnika, bavi se saradnjom sa nevladinim i međunarodnim organizacijama i ugovara projekte. I tako dalje, i tako dalje… U svakom slučaju, ima puno obaveza za koje ni sama nisam znala da ih je toliko”, rekla je Pantićeva gostujući u Jutarnjem programu BN TV ističući da na mjestu gradske menadžerke nema praznog hoda i nikad nije dosadno.

Jedan od prvih događaja u čijoj organizaciji učestvuje gradska menadžerka je nova manifestacija “Magini i Dučićevi sati”, koja će krajem novembra biti održana u Bijeljini.

“Manifestacija se sastoji od tri dana, od 25. do 27. novembra, a u okviru manifestacije biće održan i prvi bijeljinski bal. Bal će biti održan u hotelu “Drina”, jer su tu Dučić i Maga priređivali svetosavsku priredbu i tu se ljubav desila”, rekla je Pantićeva i pozvala građane da ispoštuju trud grada koji je posljednjih godina uveo više novih kulturnih manifestacija.

Prema njenim riječima, na kulturu u Bijeljini ove godine je potrošeno 400.000 KM.

“Republički organi nisu htjeli da podrže ni manifestaciju “Višnjićevi dani”. To je manifestacija koja se održava 30 godina, ali nije bilo sredstava za nju, tako da je opet sve troškove snosio grad”, istakla je Pantićeva.

Gradska menadžerka najavila je i brojne praznične aktivnosti, o čemu će biti riječi u narednom periodu.

 

 

 

NoviGlas

POSTANIMO PRIJATELJI