NOVI GLAS

Bijeljina – Međunarodni kongres o gojaznosti okupio više od 300 učesnika

Kongres pod nazivom “Gojaznost – gdje smo i gdje želimo biti”, koji je okupio u Bijeljini više od 300 učesnika i oko 50 predavača, svečano je otvoren večeras u Etno selu Stanišići.

Pomoćnik ministra za zdravlje i socijalnu zaštitu Republike Srpske Milan Latinović rekao je da je ovo ministarstvo putem svojih programa i politika usmjereno prvenstveno na prevenciju pojave gojaznosti.

“Određeneim promotivnim programima zdravih životnih stilova nastojimo da već od najmlađeg dječijeg uzrasta ovom pitanju posvetimo posebnu pažnju. Od Kongresa očekujemo da dobijemo različite preporuke i određene ideje kako da radimo u narednom periodu”, rekao je Latinović, koji je svečano otvorio ovaj stručni skup.

Kongres se održava pod pokroviteljstvom Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske u organizaciji Udruženja “Društvo za debljinu” u BiH i Bolnice “Sveti Vračevi” Bijeljina.

Direktor bijeljinske bolnice Zlatko Maksimović naveo je da je gojaznost jedna od najbrže rastućih pandemija modernog doba i da se radi o globalnom problemu.

 

 

(srna)

POSTANIMO PRIJATELJI