NOVI GLAS

Kusturica o Žarku Lauševiću: Živjeti kao Lauš nije bilo nimalo lako

 Proslavljeni srpski i svjetski reditelj Emir Kusturica rekao je da živjeti kao Žarko Laušević Lauš nije bilo nimalo lako.

“Ukrstivši granične linije života i smrti, on je ostavio izraz nemjerive elegancije potvrdivši da život zna biti elegantan kao smrt, a da potonju možemo savladati d‌jelom koje zauvijek ostavlja dušu da slobodno leluja među nama, dok će lik skromnog čovjeka velikog dara u pravilnim razmacima na velike umjetničke domete vezivati nas za slavnu prošlost najuzbudljivijih dometa u glumačkoj umjetnosti”, istakao je Kusturica povodom smrti glumca Žarka Lauševića.

“Kada vidim kako se gospodski upokojio Lauš, izgleda kao da nije teško umrijeti. To su mi pričali svjedoci koji su gledali svoje najbliže kada su umirali. Kažu, izgore poput cigarete, začas. Ništa nas ne plaši ta smrt kada smo vid‌jeli kako u sekundi odnese čovjeka”, naveo je Kusturica za portal “Iskra”.

Žarko Laušević preminuo je 15. novembra u 64. godini poslije kratke i teške bolesti.

Komemorativni skup biće održan u ponedjeljak, 20. novembra, sa početkom u 14.00 časova, a ispraćaj i kremacija istog dana na Novom groblju u Beogradu.

 

 

(glassrpske)

POSTANIMO PRIJATELJI