NOVI GLAS

Tri sestre, tri zlata! Upoznajte Nikolinu, Anđelu i Danijelu, zlatne sestre Marković (VIDEO)

Tekvondoistkinje TKD Kluba “Sokol” iz Bijeljine, Nikolina, Anđela i Danijela Marković nižu medaju za medaljom na domaćim i internacionalnim takmičenjima. Na posljednjem takmičenju, održanom u Slovačkoj, ove tri sestre osvojile su čak 12 medalja!

Najstarija od tri sestre Marković, Nikolina, tekvondo trenira već osam godina, a u Slovačkoj je osvojila zlatnu medalju i trofej.

“Mogu reći da je bilo teško, konkurencija je bila velika, ali uspjela sam. Bilo mi je jako drago što su i moje sestre osvojile medalje”, ispričala je Nikolina za Jutarnji program BN TV.

Za Anđelu Marković borba je bila teška, ali ne i nepobjediva.

“Ja sam takođe osvojila zlatnu medalju i trofej. Borba je bila teška, ali sam se izborila. Razmišljala sam o tome da samo želim da pobijedim i osvojim trofej. Među nama sestrama ima i malo takmičarskog duha, koja će biti bolja i uvijek se trudimo da budemo što bolje na takmičenjima”.

Danijela Marković takođe je iz Slovačke donijela zlato.

“Imala sam dvije borbe. Bilo je teško, ali pored takmičarskog duha, važna je i podrška porodice i sestara koje me bodre”, kaže Danijela.

Prema riječima Aleksandra Beštića, trenera TKD “Sokol”, sestre Marković već dugo treniraju tekvondo.

“Praktično odrastaju uz nas i mogu da kažem da sam jako zadovoljan i ispunjen. Pogotovo sad, sve tri su bile prve. U Slovačku smo odveli ekipu čisto da se oslobode, da osjete inostrano rivalstvo i razmjenjuju utiske, znanja i stiču iskustva. Bili smo jedini klub iz BiH na tom takmičenju i baš im je bilo i iznenađujuće što su pobijedile”, priča Beštić.

Kako kaže, tekvondo postaje sve popularniji, a takmičenja sve masovnija. Bez obzira na jaku konkurenciju, bijeljinski tekvondoisti  ostvaruju zapažene uspjehe.

“Mi smo prije 20 dana bili u Pančevu, na turniru koji je brojao oko 500 takmičenja. Na našu radost uvijek osvajamo medalje. Djeca pobjeđuju u borbama i kroz to stiču iskustvo. Bili smo i na Ilidži gdje smo osvojili 11 medalja. Tu su nam djevojke osvojile tri zlatne medalje”, rekao je Beštić.

Pored tri sestre Marković, medalje na takmičenju u Slovačkoj odnijeli su i Valentina Trifković, Nataša Starčević, Đorđe Mirković, Helena Tomić, Una Beštić i drugi.

 

 

NoviGlas

POSTANIMO PRIJATELJI