NOVI GLAS

Ponosni roditelji Gordana i Branislav opisali život sa četvorkama – “Dnevno potrošimo i po 40 pelena!”

Gordana i Branislav Rankov iz Novog Kneževca pet godina su čekali potomstvo, ali nikada nisu gubili nadu i san im se ostvario na Ivanjdan ove godine, a njihova radost i iznenađenje nisu mogli biti veći jer su dobili, ni manje ni više, nego četvorke.

Tog 7. jula Gordana je oko osam sati otišla na porođaj u novosadsku Kliniku za ginekologiju i akušerstvo Kliničkog centra Vojvodine a kako nam je rekao Branislav, supruga ga je pozvala oko 9.30 i kratko mu saopštila da su dobili sina i tri kćerke.

– Samo mi je kratko rekla da se spremim za iznenađenje i da smo dobili četvorke. Morala je da prekine vezu. Ostao sam zatečen, ali me je naravno odmah ispunio osjećaj velike sreće – prisjeća se Branislav divne vijesti koja se veoma brzo raširila po cijeloj Srbiji.

Prvi se rodio Milan, a onda njegove sestre – Mila, Verica i Ivana i te male mrvice morale su da ostanu još u bolnici izvesno vrijeme dok ne dostignu dovoljnu kilažu i zapute se kući mami i tati u zagrljaj.

Gordana i Branislav Rankov

Ponosna mama Gordana je porodičnu radost još iz porodilišta podijelila na svom Fejsbuk profilu gdje je napisala: “Dan nije mogao biti ljepši. Danas na Ivanjdan, na praznik rođenja Svetog Jovana Krstitelja, rođene su na naše veliko iznenađenje i radost naše četvorke, a kao iznenađenje i dar od Boga bila je još jedna djevojčica. Hvala ti, Bože”.

Mama Gordana radi u Specijalnoj psihijatrijskoj bolnici “Sveti Vračevi” u Novom Kneževcu, kao medicinska sestra. Tata Branislav radi u Lovačkom udruženju “Emil Talijan” kao lovočuvar, podstanari su.

Gordana priča da su se jedva poslije izvjesnog vremena konačno pribrali od silne sreće i iznenađenja.

– Sve vrijeme smo očekivali trojke i do carskog reza nismo znali da nosim četvorke i onda se posljednja pojavila Ivana sa svojih 1.080 grama, dok su Milan i Verica imali blizu dva kilograma, a Mila 1.200 grama. Zato su morali malo duže da ostanu u bolnici – objašnjava Gordana uz napomenu da je Ivana dobila ime po Ivanjdanu, prazniku na koji se rodila.

Kroz smijeh dodaje da je ona ipak malo smirenije primila nevjerovatnu vijest da su dobili četvorke od supruga Branislava koji je ostao u šoku od sreće. Bebice napreduju, a sreća je, kako kaže Gordana, da ima i ko da im pomogne oko njih jer ne zna kako bi uspjela sve sama da uradi.

– Branislav radi prijepodne pa nam je tu svekrva da pomogne, a kada se tata vrati kući preuzima lavovski dio posla. Sve radimo zajedno i ništa nam nije teško. U svom tom iznenađenju dobro je što smo znali da ćemo imati dječaka i dvije djevojčice pa smo kupili i mješovitu garderobu za dječaka i djevojčice pa možemo sada svo četvoro da ih obučemo, ali smo kod kolica omašili jer smo kupili ona za trojke – priča nasmijana Gordana.

Kaže da na dnevnom nivou troše minimum 40 pelena.

– Ništa to nije bitno. Bitno je da smo svi dobro i da smo srećni, a veliku pomoć dobijamo i od rođaka i prijatelja koji su tu uvijek da “pritrče” ako nešto zatreba – ističe Gordana, piše Blic.

 

 

(srpskainfo)

POSTANIMO PRIJATELJI