NOVI GLAS

Mirza Hatić upucan u Sarajevu – Rušio pravoslavni krst, svađao se s Baka Prasetom

Tiktoker Mirza Hatić upucan je danas na Baščaršiji oko podne, a na svom Instagram profilu objavio video u kojem je naveo da je upucan u centru Sarajeva, a za počiniocima se traga.

Ranjeni Mirza dovođen je u vezu sa starletom Majom Marinković, rušio je krst, htio da uđe u Zadrugu, a svojevremeno je vrijeđao Kristijana Golubovića i Baku Praseta.

Javnosti je prvi put čula za Mirzu 2014. godine kad je javno priznao da je srušio pravoslavni krst na Zlatištu koji predstavlja spomen obilježje Srbima poginulim tokom rata u Sarajevu. On je, takođe, hapšen i zbog oružane pljačke.

Mirza je prijetio Baki Prasetu nakon što je Jutjuber izjavio da neće pružiti pomoć državljanima Turske nakon razornog zemljotresa koji je pogodio ovu zemlju.

– Gdje te sretnem, znači, uši ću ti iščupati, fuj si – poručio je Hatić jutjuberu.

Mirza je svojevremeno imao sukob i sa Kristijanom Golubovićem.

– Selam alejk svima, ja sam gospodin Mirza Hatić. Pošto vidim da Kristijan izbjegava moj susret, možda se prepao, možda kada vidi ovu nošnju Sulejmana Veličanstvenog možda se prepadne malo, malo mi je malo, ali ipak mi stoji – napisao je on i dodao:

– Pošto vidim da nećeš da se biješ, regularno sve da organizujemo, ja sam tebi uzeo kod jednog gospodina na Čaršiji, on jedini ima ovu radnju na Čaršiji, jedne prelijepe dimije. Samo mi reci, molim te, adresu gdje da ti ih pošaljem, pa se po Beogradu malo foliraj s dimijama – napisao je on, piše Telegraf.

– Ne šaljem ja ovo Kristini, ja ovo tebi šaljem. Ne trebaju ti štikle, imaš nanulice. Evo ti i nanulice pa pleši po Beogradu, foliraj, jer to i radiš. Eto, samo mi javi adresu molim te da ti pošaljem ovo – rekao je Hatić.

Hatić je 2016. godine osuđen na četiri i po godine zatvora, a nakon presude produžen mu je pritvor u trajanju od devet mjeseci.

On je osuđen jer je počinio krivično djelo iznude i kao organizator grupe počinio krivično djelo krađe te nedozvoljeno posedovanje oružja i municije.

 

 

 

(srpskainfo)

POSTANIMO PRIJATELJI