NOVI GLAS

Bijeljina – Socijalistička partija Srpske i Pokret za Bijeljinu potpisali koalicioni sporazum

Nakon današnjeg sastanka delegacija Socijalističke partije Srpske i Pokreta za Bijeljinu, predsjednici dvije partije, Goran Selak i Milenko Mitrović, potpisali su u Banjaluci Sporazum o zajedničkom političkom djelovanju koji podrazumijeva zajednički nastup na narednim Lokalnim i Opštim izborima.

“Socijalistička partija Srpske i Pokret za Bijeljinu već duži period sarađuju, a danas smo i ozvaničili našu saradnju i dogovorili zajedničko djelovanje. PzB je ozbiljna regionalna partija, koja najbolje poznaje probleme građana Semberije i Bijeljine. Izuzetno sam zadovoljan što je SPS, nakon osnivanja novih odbora u Doboju, Šipovu, Istočnoj Ilidži i Jezeru, ovim sporazumom napravila krupan korak ka odličnom rezultatu na narednim Lokalnim izborima”, izjavio je lider SPS-a Goran Selak.

Predsjednik Pokreta za Bijeljinu Milenko Mitrović naglasio je da je važno što su obje partije međusobno prihvatile programske ciljeve i načela.

“Uvjereni smo da nas na narednim Lokalnim i Opštim izborima očekuje veliki uspjeh. Koalicija Pokret za Bijeljinu – SPS će djelovati u interesu naroda, jer svima je nama cilj da Republika Srpska bude zemlja u kojoj narod ostaje da živi, radi i privređuje”, izjavio je Mitrović.

Iz SPS-a, koja je parlamentarna u dvadeset i tri lokalne zajednice u Srpskoj, danas su tokom konferencije za medije naglasili da na narednim Lokalnim izborima očekuju ozbiljan rast.

“Naša politika je narodna, a naše političke želje se podudaraju sa željama i težnjama građana. Želimo doprinijeti izgradnji socijalno pravednog društva, želimo smanjiti cijene osnovnih životnih namirnica, želimo prosperitet svakom našem čovjeku. Pokret za Bijeljinu, na čelu sa gospodinom Mitrovićem, doprinijeće ostvarivanju naših politika. SPS jeste mlada partija, ali je i partija koja bilježi konstantan rast i koja će u vremenu pred nama biti nezaobilazan faktor”, zaključio je Selak nakon sastanka.

 

 

NoviGlas

POSTANIMO PRIJATELJI