NOVI GLAS

Od oktobra niže cijen – Ministar trgovine Srpske sa potrošačima o kampanji “Društveno odgovorno”

Planiramo da od početka narednog mjeseca određeni prehrambeni proizvodi budu dostupni potrošačima po nižim cijenama – izjavio je ministar trgovine Republike Srpske Denis Šulić.

Ovo je rekao na današnjem sastanku sa predstavnicima udruženja za zaštitu potrošača na kojem je prisustvovala i pomoćnik ministra za trgovinu Dušanka Tegeltija.

Tema sastanka bila je analiza mjera za suzbijanje inflatornih kretanja u cilju poboljšanja kupovne moći potrošača u Srpskoj, te aktivnosti u realizaciji drugog koraka kampanje „Društveno odgovorni”, koji će, uz trgovce, u ovoj fazi obuhvatiti i domaće proizvođače i distributere u Srpskoj.

Kako se navodi u saopštenju, ministar Šulić informisao je predstavnike udruženja za zaštitu potrošača o zaključcima sastanka koji je krajem protekle nedjelje održan sa predstavnicima trgovaca, distributera i domaćih proizvođača, na kojem je dogovoreno da se u narednim danima definiše lista proizvoda koji će građanima Republike Srpske biti dostupni po značajno nižim cijenama.

– Šulić je naglasio da je planirano da ovi proizvodi po sniženim cijenama građanima budu dostupni već početkom narednog mjeseca, a da će građanima proizvodi biti dostupni uz značajno nižu maržu, čak i maržu od 0 odsto, koje će se odreći svi učesnici u lancu snabdijevanja od proizvođača, preko distributera do krajnjih trgovaca – saopšteno je iz Ministarstva trgovine.

Ministar Šulić pozvao je predstavnike udruženja za zaštitu potrošača da budu aktivan partner u sprovođenju ove kampanje i da na terenu prate realizaciju aktivnosti i uključenost privrednih subjekata, te informišu ministarstvo u slučaju uočenih nepravilnosti.

– Predstavnici udruženja za zaštitu potrošača pozdravili su proširivanje obuhvata kampanje „Društveno odgovorni“ na domaće proizvođače i dobavljače, ističući spremnost da uzmu aktivno učešće u praćenju i analizi realizacije i efekata ove kampanje – navodi se u saopštenju.

 

 

(srpskainfo)

POSTANIMO PRIJATELJI