NOVI GLAS

Dodik o sukobu u Trebinju – “Mandić doslovno slagao sve!”

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da je prosto nevjerovatno kako su svi dušebrižnici potrčali da povjeruju Momčilu Mandiću, koji je u izjavi za pojedine medije “doslovno slagao sve” o događaju u vezi sa savjetnikom predsjednika Branislavom Okukom u Trebinju.

“Da nije tragično, bilo bi komično, jer je sve suprotno od televizijske izjave i medijskog spina. Mandić je sam pod punom materijalnom i krivičnom odgovornošću potpisao. Činjenice su jasne i dokumentovane, Mandić je pokušao da napadne s licem, ili tačnije više njih, Okuku u Trebinju, koji nije izvlačio nikakav pištolj. Verbalni sukob imao je za cilj da dokaže Mandićevu moć u namjeri da vršlja po Republici Srpskoj kako on misli da treba i da dijeli pravdu prema svima koji nisu po njegovim mjerilima, ovaj put to nije prošlo, kao što neće ni u budućnosti”, naveo je Dodik.

On je istakao da je apsurdno dovoditi u isti kontekst patriotizam Okuke i Mandića.

“Prvi je Republiku Srpsku natopio krvlju kao jedan od ratnih komandanata u Specijalnoj brigadi policije, a drugi je paranoičan i presuđeni kriminalac koji glumi nevinašce. Nije ovo Mandiću prvi sukob s ratnim komandantima. Valjda griža savjesti ratnih profitera dovodi do zamjene teza u mjerilima vrijednosti”, naveo je Dodik na društvenoj platformi “Iks”.

Dodik je istakao da je Republika Srpska bezbjedna za sve njene građane i nikakve strukture i sumnjiva lica neće moći to da ugroze

Mediji su objavili da je Mandić rekao da je Okuka “uperio pištolj u njega” juče u Trebinju.

Iz trebinjske Policijske uprave saopšteno je da je uhapšeno lice čiji su inicijali S.L. u Trebinju, prilikom intervencije policijskih službenika tokom verbalnog sukoba između lica čiji su inicijali B.O. i M.M.

Policijski službenici saslušali su lica B.O. i M.M, kao i lice S.L. koje je bilo u pratnji lica M.M, a dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Trebinju izjasnio se da nema elemenata krivičnog djela.

 

 

(srna)

POSTANIMO PRIJATELJI