NOVI GLAS

Čedomir Stojanović: “Uslovi života za povratnike u Srpskoj mnogo bolji nego u FBiH”

Čedomir Stojanović, šef Srpskog kluba i poslanik DEMOSa u Parlamentarnoj skupštini BiH, istakao je danas da smatra da je na dnevnom redu 7. hitne sjednice tema koja nije u nadležnosti Parlamenta BiH.

Spornu inicijativu, vezanu za navodne napade povratnika na terotoriji Srpske, uputili su poslanici SDA i DF-a,  a Stojanović podsjeća da su u pitanju stranke opozicije koje su dugo bile na vlasti i imale priliku da se bave kreiranjem društva.

“Stoga stoga se ovakav potez može protumačiti kao pokušaj za prikupljanje jeftinih političkih poena na važnim i osjetljivim pitanjima, što je neodgovorno prvenstveno prema povratnicima, u oba entiteta”, kaže Stojanović. 

On dodaje da bi jedini prihvatljiv način da se bavljenja statusom povratnika objektivna analiza stanje svih naroda u oba entiteta, ali da to pitanje nije u nadležnosti Parlamenta BiH.

“Trenutno su uslovi života za povratnike mnogo bolji u Republici Srpskoj, što pokazuje i činjenica da ih je više, u odnosu na mali broj povratnika u Federaciji. U FBiH konstantno postoje otežavajuće okolnosti za povratak i normalan zivot, a onima koji se uprkos preprekama i opstrukcijama na to odluče, često se uskraćuju osnovna prava”, zaključio je Stojanović. 

 

 

 

NoviGlas

POSTANIMO PRIJATELJI