NOVI GLAS

Uspješno realizovana inicijativa Aktiva žena Sindikata RiTe Ugljevik – Solidarnost i podrška na prvom mjestu!

Sindikat Rudnika i Termoelektrane Ugljevik realizovao je inicijativu Brižite Ivković, predsjednice Aktiva žena Sindikata RiTE Ugljevik, kojim je obezbjeđeno putovanje u banju po izboru za roditelje djece sa posebnim potrebama i njihove najmilije.

“U gestu podrške prema ovim, zaista mogu da kažem, herojima sadašnjice, Sindikat je obezbjedilo jednokratnu finansijsku pomoć i porodični boravak u banji po izboru našim radnicima koji su roditelji djece sa posebnim potrebama. Cilj nam je da i praktično pokažemo solidarnost sa ovim hrabrim ljudima, našim kolegama, a samo oni znaju kako se nose sa svim izazovima koje im donosi svakodnevica. Nadamo se da će im putovanje donijeti neke lijepe zajedničke uspomene, te da će ovakve akcije postati redovne i u drugim privrednim i društvenim subjektima”, istakla je Ivkovićeva, te dodala da je inicijativa naišla i na veliko razumijevanje predsjednice Sindikata Elektroprivrede Koraljke Kovačević Markov.

Rudnik i Termoelektrana su jedno od rijetkih preduzeća u Srpskoj koje je na ovakav način pokušava da, koliko-toliko, olakša situaciju u kojoj se ovi roditelji i njihova djeca nalaze.

“Jasno je da je ovo sitnica u odnosu na sve što je ovim roditeljima i njihovoj djeci potrebno. Poznato je kakav je finansijski teret na građanima u njihovoj situaciji, kako su visoki troškovi medicinske i terapeutske njege, i plašim se da će bez sistemskih rješenja sve ostati na sporadičnim akcijama ograničenog dometa, kao što je ova”, dodala je Ivkovićeva.

“Radujemo se zajedničkom putovanju i vremenu koje ćemo provesti sa djecom. Zahvaljujemo se i Sindikatu preduzeća na podršci, ali i Brižiti koja se predložila, a potom se i izborila za realizaciju ove inicijative. Ona je i ranije bila neko na koga smo mogli da računamo”, rekao je jedan od roditelja nakon prijema koji je za njih organizovan u Preduzeću RiTE Ugljevik.

On je dodao da ih ova inicijativa podsjeća da nisu sami u svojoj borbi za normalan život svoje djece, te da im podrška radnih kolega mnogo znači.

 

 

 

NoviGlas

Bijeljina

POSTANIMO PRIJATELJI

Bijeljina

Dokumentarni film : “First cities in history”

POSTANIMO PRIJATELJI

Instagram

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .