NOVI GLAS

Ljubiša pokazao žuljeve – “Žive rane čovjeka koji se ne miri sa nepravdom” (FOTO)

Današnja objava gradonačelnika Bijeljine spada u red “nešto bizarnijih”, a Ljubiša Petrović je sa svojim pratiocima podijelio rane koje je zadobio na nogama tokom svog desetodnevnog pješačenja do Banja Luke.

Njegu današnju objavu prenosimo u cjelosti:

“Žive rane čovjeka koji se ne miri sa nepravdom!

Nastavljamo “Marš časti za ozdravljenje Republike Srpske”, sigurnim koracima danas ulazimo u Banjaluku. Bogu sam zahvalan jer mi je dao snage za ovaj poduhvat, Bog i narod su mi svjedoci obećanja koje polako ispunjavam.

 Nijedan jedini metar, nijednu jedinu stopu nismo prešli kolima kako moralne nakaze žele da predstave. Prvo su pisali kako sam lud, a onda su promjenili i pisali “laže, vozi se kolima”. Na stotine i hiljade ljudi su svjedoci višednevnog pješačenja i po kiši i uzbrdo i nizbrdo.  Ne može se sakriti istina, nije vam uspjelo ni 19. marta, a neće vam ni sada uspjeti. Jedine vožnje kolima su bile na kraju dana, kada pohod za taj dan bude gotov, da se momci koji me prate vrate kući, a mene odvezu do prenoćišta, i to privatnim automobilom,  sutradan je marš nastavljan sa istog mjesta, ni korak dalje ni korak bliže. 

  Ni bol u stopalima, ni otvorene rane, ni žuljevi nisu me spriječili u namjeri da održim obećanje i svima stavim do znanja da predaja ne smije biti opcija.  Znali su i ranije ali sada je podvučeno i da sam tvrdoglav, i da sam istrajan, da imam snage, da neću odustati i da ću se boriti dok god treba. 

Hodam jer tako iskazujem svoj vapaj, bunt, protest čovjeka koji se ne miri sa svim nakaradnostima, sa nepravdom, sa blokadom grada, sa sistematskim urušavanjem krvlju natopljene zemlje! 

Približavamo se cilju i pozivam sve slobodne i pravdoljubive ljude da nam se pridruže sutra u Banjaluci, da zajedno pošaljemo poruku da želimo, moramo i możemo drugačije. 

Moja duša zna kako sam izdržao ovaj put, objavljivanjem ovih slika nije mi bio cilj da skrenem pažnju na sebe, da izazovem sažaljenje ili populizam već da vas sve motivišem da mi se sutra pridružite. Da sutra se pridružite ovom čovjeku koji je stavio glavu u torbu i podnio najveći broj krivičnih prijava protiv onih koji godinama otimaju od naroda, koji je u ćupu meda, a nikada mu nije palo na pamet da taj isti med proba, čovjeku koji je prešao preko 200 km pješice pod bolovima, u zavojima  i sa živim ranama,  samo da bi ukazao na sve probleme, nepravde i nakaradnosti, kako bi tražio pravdu, tražio ulaganja koja nam sljeduju! 

Smatram da naša djeca ne mogu čekati, da naša Srpska je na izdisaju i vrijeme je da je reanimiramo i vratimo u život. 

Sutra  budimo svi kao jedno, nemojte da vas mrzi, izađite, borite se, ako sam ja mogao pješke, možete i vi autobusima, kolima, možete prošetati. 

Neka sutrašnji vrisak, vapaj, želja za promjenom i pravdom budu najjači do sada! 

Vidimo se u Banjaluci!”, poručio je gradonačelnik Bijeljine Ljubiša Petrović.

 

 

 

NoviGlas

POSTANIMO PRIJATELJI