NOVI GLAS

Vozač došao pijan da vozi djecu na ekskurziju

Učenici Osnovne škole “Jelena Ćetković” u Beogradu prije dva dana krenuli su na matursku ekskurziju sa dva i po sata zakašnjenja. Razlog: jedan vozač agencije nije imao ljekarsko uvjerenje, dok je drugi vozač, koji je došao da vozi djecu – bio pijan.

Pomoćnica ministra za turizam Srbije Dunja Đenić navodi za RTS da ne može da govori o epilogu ovog slučaja jer je prijava u sektor turističke inspekcije stigla tek danas, te da mora da sačeka da se sprovede postupak inspekcijskog nadzora prije nego što izađe u javnost sa informacijama.

Jedna od informacija koja je navedena u prijavi, kaže ona, jeste da škola nije angažovala agenciju za realizaciju već da je direktor škole samostalno angažovao prevoznika.

Na pitanje kako je moguće da je prijava stigla tek danas odgovara da će i na to pitanje moći da odgovori kada se završi postupak inspekcijskog nadzora.

-U naredna dva dana ćemo utvrđivati činjenice, nadam se da ćemo tada već znati pojedinosti o konkretnom slučaju. Da li se zaista radi o samostalnoj organizaciji što bi bio bespravni rad, ukoliko govorimo da je to direktor škole samoinicijativno organizovao ili sama škola. Postoji naravno odgovornost agencije, ako govorimo o angažovanju prevoznika, u tom slučaju agencija angažuje prevoznika, dok organizator svakako snosi odgovornost – kaže Đenićeva.

U drugom polugodištu ove školske godine prijavljeno je oko 5.000 ekskurzija i rekreativnih nastava, a Saobraćajna policija kontrolisala je oko 6.000 autobusa i vozača autobusa.

Šest vozača autobusa isključeno je iz saobraćaja zato što je utvrđeno da su bili pod dejstvom alkohola, utvrđeno 26 neispravnosti autobusa, kao i 22 propusta vozača autobusa.

 

 

(glassrpske)

POSTANIMO PRIJATELJI