NOVI GLAS

Premijer Srpske o napadu da fudbalere iz Bijeljine – Poruka da srpski sportisti nisu poželjni u Mostaru

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković izjavio je da napad grupe huligana na sportiste iz Bijeljine u Mostaru, od kojih su dvojica teže povrijeđena, predstavlja slanje kontinuirane poruke da srpski sportisti i ćirilica u ovom gradu nisu poželjni i pozvao da se učini sve kako bi to prestalo.

Višković je poručio da je nedopustivo da ćirilično pismo ponovo predstavlja motiv za ovakve organizovane napade, saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose sa javnošću.

“Evidentno je da sportski događaji u Hercegovačko-neretvanskom kantonu za učesnike srpske nacionalnosti po šablonu prerastaju u fizičke napade i surovo ugrožavanje života”, rekao je Višković i najoštrije osudio napad u Mostaru.

On je istakao da se poražavajućom može smatrati činjenica da se posljednji napad sa istim motivom desio prije dvadesetak dana, te da ovakvi podaci zaista zabrinjavaju i postavljaju pitanje šta je sljedeće.

Višković je ukazao da umjesto sportskog ispraćaja i poruka mira i tolerancije sportiste iz Srpske ispraća policija.

“Pozivam sve relevane predstavnike policijskih organa i političkih institucija da učine sve kako bi ovakvi napadi prestali, i konačno doživjeli javnu osudu koja je i više nego potrebna”, naglasio je Višković.

Dvadesetak mlađih muškaraca odjevenih u crne dukseve sa kapuljačama preko glave fizički su napali članove bijeljinskog Kluba malog fudbala “Radnik MD šop” i upotrijebili suzavac tokom utakmice u Mostaru, rekao je Srni portparol MUP-a Hercegovačko-neretvanskog kantona LJudevit Marić.

Marić je naveo da se napad dogodio sinoć kada je grupa mladića upala u dvoranu Univerzitetsko-sportskog centra “Mithad Hujdur Hujka” gdje se odigravala utakmica između bijeljinskog i kluba “Mostar Stari Grad”.

Dvojica predstavnika bijeljinskog Kluba malog fudbala “Radnik MD šop” povrijeđena su u napadu grupe huligana na utakmici u Mostaru, dok su ostali uspjeli da prođu bez ozbiljnijih povreda, saopšteno je iz Uprave ovog kluba.

 

 

(srna)

POSTANIMO PRIJATELJI