NOVI GLAS

Nešić: Kazniti napadače na članove bijeljinskog Radnika

Ministar bezbjednosti Bosne i Hercegovine Nenad Nešić najoštrije je osudio fizički napad na članove KMF Radnik iz Bijeljine koji se dogodio u Mostaru tokom jučerašnje utakmice u futsalu između bijeljinske i ekipe Mostar Stari Grad.

Tom prilikom bačen je suzavac i napadanuta ekipa iz Bijeljine te su dvojica predstavnika KMF Radnik pretučena i prevezena u bolnicu gdje im je ukazana pomoć.

Nešić traži od nadležnih policijskih i pravosudnih institucija da provedu istragu i adekvatno sankcionišu počinice napada, “posebno iz razloga što postoji sumnja da je napad bio i na nacionalnoj osnovi, odnosno zbog natpisa koji su bili na ćirilici, te činjenice da su se u kratkom vremenu desili i napadi na povratnike i crkvu u Mostaru, što je uz ovaj nemili događaj izazavalo uznemirenje kod Srba koji žive u ovom gradu”, saopšteno je iz ministarstva.

Nešić je pohvalio brzu reakciju policije na terenu, ali i reakciju gledalaca mostarske ekipe koji su pokušali da zaštite članove ekipe iz Bijeljine, a zbog toga su kasnije i sami napadnuti od ove grupe vandala.

 

 

(srna)

POSTANIMO PRIJATELJI