NOVI GLAS

Medvedev: Ako Ukrajini daju nuklearno oružje, Rusija će izvesti preventivni udar

Ako Zapad bude Ukrajini dao nuklearno oružje, Rusija će morati da izvrši preventivni udar, rekao je Dmitrij Medvedev, zamenik predsednika Saveta bezbednosti Ruske Federacije.

U razgovoru sa novinarima tokom posete Vijetnamu, govoreći o Evropi i Sjedinjenim Američkim Državama, Medvedev nije isključio da će oni u sadašnjoj situaciji „dati kijevskom režimu sasvim dovoljno aviona”, a štaviše, možda će dati i nuklearno oružje.

„To znači da će na njih stići projektil sa nuklearnim punjenjem. Postoje nepovratni zakoni rata. Ako je u pitanju nuklearno oružje, biće neophodno pokrenuti preventivni udar”, rekao je on, prenosi RIA novosti.

Prema njegovom mišljenju, Anglosaksonci toga nisu u potpunosti svesni i veruju da do ovoga neće doći.

Medvedev je takođe ocenio da je Evropa „poludela”, da svojim odlukama stalno rasplamsava situaciju, dok SAD polaze od pragmatičnih interesa i pokušavaju da „unište vekovnog neprijatelja”.

„Evropa je poludela. Sjedinjene Države u celini se ponašaju u skladu sa svojim pragmatičnim interesima. One se same ne bore, već zarađuju novac. Pokušavaju da unište vekovnog neprijatelja. Što se Evrope tiče, oni stalno podgrevaju i raspiruju situaciju svojim odlukama”, rekao je on u intervjuu novinarima tokom posete Vijetnamu, prenosi Tanjug.

Na pitanje novinara o poželjnim kandidatima na predstojećim američkim predsedničkim izborima 2024. godine, Medvedev je rekao da je Moskvi je jedino važno da Amerikanci ne biraju predsednika koji pati od demencije.

„Jedino je važno da se ne izabere tip sa demencijom. Iako je to moguće”, dodao je on.

Medvedev je takođe rekao da pristojan čovek u teškim vremenima mora da živi u svojoj zemlji i da poštuje uslove u kojima se država trenutno nalazi.

Prethodno je Ruse koji su napustili zemlju nazvao izdajnicima i poručio da ih treba smatrati neprijateljima društva i države.

 

 

(politika.rs)

Bijeljina

POSTANIMO PRIJATELJI

Bijeljina

Dokumentarni film : “First cities in history”

POSTANIMO PRIJATELJI

Instagram

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .