NOVI GLAS

Nešić: “Utvrditi kako funkcioniše stranka Jelene Trivić”

Ministar bezbjednosti u Savjetu ministara Nenad Nešić izjavio je večeras da će tražiti da se utvrdi kako funkcioniše stranka Narodni front Jelene Trivić.

“Očekujem da nadležne službe odrade svoj dio posla, da vidimo odakle gospođi Trivić 200 kvadrata u centru Banjaluke, je li kupila ili iznajmila. Ako je iznajmila, od kojih sredstava”, rekao je Nešić za RTRS.

Nešić, koji je i lider DNS-a, rekao je da mu Trivićeva ne smeta, ali da “ne može neko ko se poziva na moral da radi amoralne stvari”.

“Trivićeva je obični lopov koja krade i od opozicije i vlasti. Pritom ima određena sredstva za koja niko ne zna odakle su. Vrijeme je da gospođa Trivić objasni odakle novac”, rekao je Nešić za RTRS.

On je naveo da bezbjednost u BiH nije narušena i da nigdje ne vidi “maligni uticaj Ruske Federacije”.

Neđić je istakao da je saradnja sa Evropolom uspostavljena poslije 10 godina i da sada BiH dobija određene informacije, poput onih o korisnicima “Skaj” aplikacije.

“Svi oni koji su koristili, učestvovali u krivičnim djelima, kriminalu, korupciji, treba da odgovaraju”, rekao je Nešić navodeći da zastupa nultu stopu tolerancije za kriminal.

Govoreći o saradnji sa zemljama regiona, Nešić je naveo da ona postoji i da policije dobro sarađuju i uzajamno se pomažu.

Osvrćući se na nedavna masovna ubistva u Srbiji, Nešić je rekao da je to velika tragedija i da su takvi događaji mogući i u BiH, te da bezbjednosne službe preduzimaju sve mjere.

“Ali, moramo sve učiniti da se to ne desi, pojačati mjere predostrožnosti”, rekao je Nešić.

Povodom mitinga u Beogradu koji je najavljen za petak, 26. maj, Nešić je najavio da će prisustvovati tom skupu kao podrška predsjedniku Srbije Aleksandru Vučiću, ocijenivši da su protekli skupovi u Beogradu organizovani sa ciljem destabilizacije regiona.

On je rekao i da mu je drago da se predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik sastao sa predsjednikom Ruske Federacije Vladimirom Putinom.

 

 

 

(srna)

POSTANIMO PRIJATELJI