NOVI GLAS

Borci protiv pašteta iz Srbije: Benjamina Karić uručila priznanja pripadnicima Antidejton pokreta

Nihad Aličković, vođa Antidejton pokreta, primljen je u Gradskoj skupštini od strane gradonačelnice Sarajeva Benjamine Karić.

Riječ je o radikalu, koji je često poznat po brojnim skandaloznim izjavama, koje su uglavnom išle u prilog Stranci demokratske akcije.

Hvalio je rad Sebije Izetbegović, a jedino joj je zamjerio to što se na KCUS mogu pronaći paštete iz Srbije i sir iz Hrvatske. Tada je govorio da se plaši da se ne desi nastavak genocida preko tih pašteta i poručio da on to neće jesti, bez obzira što je možda pet puta kvalitetnije.

“Smrt okupatorima i domaćim veleizdajnicima”

Bio je jedan od organizatora protesta ispred OHR, gdje su se širile brojne poruke protiv visokog predstavnika i ambasade SAD, ali i generalno protiv Zapada, a nalazio se zajedno i sa SDA jurišnicima koji su ispred zgrade Parlamenta FBiH bili protiv izbora nove Vlade.

– Smrt okupatorima i domaćim veleizdajnicima – samo je jedna od poruka koje su se mogle čuti ispred OHR, dok su se ispred Parlamenta FBiH napadali novinari, ali i zastupnici koji su podržali izbor nove Vlade.

Dao mikrofon Džaferoviću

Na jednom od protesta ispred OHR jedini od političara koji je dobio mikrofon bio je Šefik Džaferović, a pravdalo se time da je predsjedavajući Predsjedništva. Ispred Parlamenta FBiH je govorio Refik Lendo, dok se Fadil Novalić dočekivao uz ovacije, piše Avaz.

Razlog za pozivanje Nihada Aličkovića i njegovih radikala je pomoć Turskoj nakon zemljotresa te im je gradonačelni Sarajeva Benjamina Karić uručila “Zlatnik Grada Sarajeva”. Međutim, iako je često aktivna na društvenim mrežama, interesantno je da o tom događaju nije obavijestila javnost.

 

 

(srpskainfo)

POSTANIMO PRIJATELJI