NOVI GLAS

Bijeljina – Obilježena krsna slava Udruženja “Preduzetnik” (FOTO)

U Bijeljini je danas, u prisustvu prijatelja i saradnika, Gradsko zanatsko-preduzetničko udruženje “Preduzetnik” obilježilo krsnu slavu Spasovdan.

Kum slave ove godine je Dušan Trifković, načelnik Odjeljenja za privredu Grada Bijeljina.

“Preduzetništvo je sadašnjost, ali i budućnost samozapošljavanja. Bijeljina je poznata kao grad sa velikim brojem preduzetnika, po čemu je u samom vrhu u Srpskoj. Grad će nastaviti da pruža podršku našim privrednicima kroz javne pozive i projekte, a sve u cilju opstanka i napretka preduzetništva u našem gradu”, rekao je Trifković.

On je dodao da se preduzetništvo u Bijeljini pokazalo kao otporno na sve izazove i otežane okolnosti u kojima funkcioniše posljednjih godina.

“Sam broj preduzetnika u gradu Bijeljina, koji je uveliko premašio 2000, kao i konstantno povećanje njihovog broja, pokazuje da će i u budućnosti preduzetništvo umnogome oblikovati privredne aktivnosti u našem gradu”, istakao je Trifković.

Izvršni direktor udruženja „Preduzetnik“ Mile Stević rekao je da su problemi preduzetništva u Bijeljini “brojni i poznati”, ali i da se nagomilani problemi ipak rješavaju, makar i usporenim dinamikom.

“Od svih preduzetnika u Bijeljini, a vjerujem da ih sada ima i preko 2200, 37% čine žene, što je podatak vrijedan pažnje. To je rezultat podrške i lokalne zajednice, ali i viših organa vlasti”, rekao je Stević.

On je podsjetio i da je u toku Javni poziv Razvojne agencije Grada Bijeljina koji je vezan za dodjelu bespovratnih podsticajnih sredstava u ženskom preduzetništvu.

 

 

NoviGlas

Bijeljina

Dokumentarni film : “First cities in history”

POSTANIMO PRIJATELJI

Instagram

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .