NOVI GLAS

U Bijeljini nastavljena obnova ambulanti porodične medicine

Gradonačelnik LJubiša Petrović obišao je juče radove na prostoru oko ambulante porodične medicine u Majevičkoj ulici koja je, javnim nabavkama, obuhvaćena procesom rekonstrukcije i tim povodom rekao da će ambulante biti obnovljene u čak pet mjesnih zajednica.

Vrijednost radova u ambulanti u Majevičkoj ulici iznosi ukupno 70.000 KM, a obuhvataju uređenje dvorišta ambulante ozelenjavanjem, postavljanje behaton ploča, rekonstrukciju postojećeg dijela i postavljanje nove ograde.

Neće izostati ni klupe u dvorištu, a sve to će dati jedan nov i moderan izgled cjelokupnom prostoru, kako građani i zaslužuju.

Petrović je naglasio da je u sklopu javne nabavke za rekonstrukciju pet ambulanti iz budžeta Grada izdvojeno 143.000 KM. Osim ambulante u Majevičkoj, uređene će biti i ambulante u Suvom Polju, Gornjem Crnjelovu, Velikoj Obarskoj i Brocu.

On je istakao da se sa ovakvim aktivnostima neće stati ni u budućnosti, jer je povećanje kvaliteta primarne zdravstvena zaštite imperativ.

– Nastavljamo dalje sa izvođenjem radova raspisivanjem javnih nabavki, a sredstva će biti usmjerena za radove na ambulanti u Amajlijama – najavio je Petrović.

Osvrnuvši se na probleme u pristupu zdravstvenim ustanovama koje imaju osobe sa invalidietom, rekao je da neke postojeće rampe, kao što je slučaj u ambulanti u Majevičkoj, nisu adekvatne, te da to mora biti korigovano – konkretno tokom izvođenja radova koji su u toku.

 

 

 

 

NoviGlas

POSTANIMO PRIJATELJI