NOVI GLAS

Koalicija “Pokrenimo Bijeljinu” : “Jurišnici Milićevića i Babalja neće spriječiti provođenje volje građana Bijeljine”

Narodna koalicija “Pokrenimo Bijeljinu” danas se oglasila povodom dolaska aktivista SDS-a i PDP-a pred referendum koji se održava u nedjelju u Bijeljini.

Tekst saopštenja prenosimo u cjelosti :

“Preko 300 aktivista SDS-a i PDP-a iz cijele Republike Srpske stiglo je u Bijeljinu da brane gradonačelnika LJubišu Petrovića od Semberaca! Ti jurišnici sa opasnim namjerama lijepo su dočekani i ugošćeni u našem gradu, gdje spavaju i hrane se u ovdašnjim hotelima. Račune će ispostaviti Gradskoj upravi i budžetu Bijeljine, iz kog se posljednjih sedmica nemilice i nezakonito izvlači gotov novac kako bi LJubiša Petrović kupio podršku sugrađana na predstojećem referendumu o opozivu.

Prema informacijama kojima raspolažemo, najbrojniji u invaziji Bijeljine su aktivisti SDS-a iz Teslića, pod komandom v. d. predsjednika te stranke Milana Miličevića, i aktivisti SDS-a iz Istočne Ilidže, kojima komanduje poslanik te stranke u Predstavničkom domu parlamenta BiH Darko Babalj.

Pomenute „udarne grupe“ planiraju da u Bijeljini 19. marta na različite načine ometaju provođenje referenduma o opozivu LJubiše Petrovića. U planu im je izazivanje incidenata na biračkim mjestima, s ciljem da ponište listiće ili na druge načine izborni proces proglase neregularnim. Sve to, po instrukcijama šefova „udarnih grupa“, i danas i u nekoliko prethodnih dana najavljuje LJubiša Petrović u svojim objavama na društvenim mrežama, u pokušaju da nedjela koja planiraju pripišu našoj koaliciji.

Narodna koalicija „Pokrenimo Bijeljinu“ poziva građane da zajedno, na miran i dostojanstven način, izađemo na referendum i potvrdimo volju većine koja je za opoziv LJubiše Petrovića. Bijeljina ne smije i neće postati poprište različitih političkih
avanturista. Isti smo narod, nećemo da budemo poligon za političke podjele i svađe, koje Petrović podstiče više od dvije godine. Pozivamo građane da 19. marta budu jedinstveni i da pošalju kućama te koji su došli da nas svađaju i dijele.”

Pokrenimo Bijeljinu!”, stoji u saopštenju Koalicije “Dogovor za Bijeljinu”.

 

 

 

NoviGlas

Bijeljina

POSTANIMO PRIJATELJI

Bijeljina

Dokumentarni film : “First cities in history”

POSTANIMO PRIJATELJI

Instagram

Instagram has returned empty data. Please authorize your Instagram account in the plugin settings .