NOVI GLAS

Bijeljina – Ledinci dobar primjer saradnje sa institucijama: Započeta izgradnja trafostanice “Knez Ivo od Semberije”

Mjesna zajednica „Ledinci“ je sa preko 20 hiljada stanovnika najveća u Bijeljini, samim tim i sa mnogo komunalnih problema. Prema riječima Milke Đukanović, predsjednice Savjeta MZ, problemi su sve veći, kao i ogorčenje mještana na mnoga lažna obećanja i nerad gradonačelnika LJubiše Petrovića.

-„Suočeni smo sa mnogobrojnim komunalnim problemima, a posebno bih istakla da su nam ulice, kao što su Račanska, Mihajla Pupina, Save Mrkalja, Laze Lazarevića i još neke, pravi odraz nemara i nebrige gradonačelnika. U pomenutim ulicama nema trotoara, asfalt je uništen , loša je javna rasvjeta, a posebno su veliki problemi u Ulici Josifa Marinkovića u zoni škole. Takođe, naselje Gojsovac je prava slika lošeg odnosa gradonačelnika prema mještanima i njihovim zahtjevima“, kaže Milka Đukanović i podsjeća na još neka obećanja koja im je svojevremeno dao gradonačelnik.

-„Prije dvije i po godine, gradonačelnik nam je obećao izgradnju kolektora kod Saborne crkve, jer je to uslov za nastavak izgradnje kanalizacije u Račanskoj i susjednim ulicama. Međutim, do današnjeg dana se nije oglasio po tom pitanju, a odgovore nismo obili ni na mnogobrojne zahtjeve i inicijative koje smo mu kao građani i Savjet Mjesne zajednice uputili. Smatram da je to najbolji dokaz koliko gradonačelnik Petrović ne mari za potrebe svojih sugrađana“, ističe Đukanovićeva.

Ona je istakla pozitivne primjere saradnje Savjeta MZ „Ledinci“ sa institucijama Republike Srpske.

-„Moje komšije i ja, izražavamo veliku zahvalnost „Elektro-Bijeljini“ i direktoru Marku Mihajloviću, jer su prepoznali naše probleme i krenuli u realizaciju određenih projekata koji će nam znatno olakšati život na ovom području. Posebno bih istakla izgradnju nove trafo stanice u naselju „Banderuše“,čime ćemo imati znatno bolje naponske prilike i snabdijevanje električnom energijom, kao i osvjetljenje igrališta, što je, takođe, zasluga „Elektro-Bijeljine“ i njenog direktora Mihajlovića. Mislim da je ovo najbolji put saradnje sa republičkim organima, a da je odnos gradonačelnika Petrovića prema građanima, put koji vodi u izolaciju i podjele“, istakla je Milka Đukanović.

Za pohvalu je projekat izgradnje nove trafo stanice i spremnost ljudi iz „Elektro-Bijeljine“ da pomognu svojim sugrađanima na Ledincima.

-„Prepoznali smo potrebu mještana ovog naselja i započeli izgradnju nove trafo stanice koja će značajno rastjeretiti TS „Mlin 2“, a po završetku radova, na novu ćemo priključiti preko 150 potrošača. Projekat u vrijednosti od oko 200 hiljada maraka finansiramo vlastitim sredstvima i očekujem da će biti završen u najkraćem roku. Takođe, spremni smo da uvijek izađemo u susret opravdanim zahtjevima naših građana i želimo da damo još veći doprinos u razvoju našeg grada, kaže Darko Čvorić, koordinator Terenske jedinice Bijeljina u ZEDP „Elektro-Bijeljina“.

 

 

NoviGlas

POSTANIMO PRIJATELJI