NOVI GLAS

Žene mogu sve – Vanja iz Bijeljine je mama četvoro djece i uspješna poslovna žena (FOTO)

Biti uspješna poslovna žena, a uz to imati i veliku porodicu u današnje vrijeme je pravi izazov. Ipak, to što je izazov, ne znači da je nemoguće. Vanja iz Bijeljine je primjer da žene mogu sve, samo kada se potrude. NoviGlas vam predstavlja mladu preduzetnicu, suprugu i majku četvoro djece, Vanju Zagorac Terzić.

29-godišnju Vanju već dobro znaju brojne dame iz Bijeljine, ali i mnogo šire. Vlasnica je “E – butika” i kroz neobičan i originalan pristup poslu za kratko vrijeme je našla svoje mjesto “pod suncem”, uprkos velikoj konkurenciji.

Vanja je rođena u Mrkonjić Gradu, ali je odrasla u Bijeljini, pa se, kako kaže, osjeća kao da je oduvijek Bijeljinka. Iako je njen posao vezan za modu, garderobu i uljepšavanje dama, Vanja je po zanimanju magistar farmacije.

Posao

Na pitanje kako se magistar farmacije obreo u svijetu prodaje i mode, Vanja odgovara:

“Posao koji sad radim, bukvalno radim od kako znam za sebe. Naravno, vremenom je to mijenjalo oblike, ali generalno, u mojoj porodici trgovinom se bavimo cijeli život. Odrasla sam uz taj posao, moji roditelji to rade godinama, te nam je to prosto dio svakodnevice”, započinje priču za NoviGlas Vanja. 

Vanja je odrasla sa majkom i mlađim bratom i, kako ističe, radne navike stečene u najranijem dobu mnogo su joj pomogle kasnije u životu.

“Nekad je bilo veoma teško i surovo ići kroz život. Majka nam je još od malih nogu usadila radne navike i to smo kasnije prenijeli i na posao. Za sve što jesam i što nisam zahvalna sam njoj. Ona me je naučila svemu što znam i bila je moja podrška u ovom poslu”.

Butik 21. vijeka

Inovativan i originalan pristup poslu Vanji su za vrlo kratko vrijeme donijeli povjerenje brojnih dama iz Bijeljine, ali i mnogo šire, pa su stvari iz “E – butika” stizale čak i do Amerike i Australije.

Kroz video – snimke, popularne “storije” na Instagramu i Fejsbuku, Vanja detaljno predstavlja svaku novu kolekciju koja stigne u njen butik. Potencijalni kupci iz udobnosti svog doma na video – snimku, ali i brojnim fotografijama, mogu vidjeti kako neki komad garderobe izgleda, koja je njegova cijena, kakav je kvalitet, ali i kojim veličinama raspolaže. Kao što to važi za većinu dobrih stvari, i njen pristup online svijetu razvio se donekle spontano, a donekle iz potrebe.

“Veoma mali prostor u kom se butik nalazi podstakao me da prezentujem kupcima ono što nudim, zbog lakšeg snalaženja pri odabiru. Imala sam želju da ljudi vide na jednostavan način šta se nudi, upravo to žene i vole.  Uz to, takav vid predstavljanja na društvenim mrežama je uslovljen vremenom u kom živimo i poslujemo. Zakoračili smo u novo doba, moderne tehnologije dominiraju i to je neophodno, a ja sam željela da iskoristimo što više potencijala koji društvene mreže pružaju”, priča za NoviGlas Vanja.

Kako kaže, posao od prvog dana radi sa puno ljubavi. Veliki je perfekcionista i neuspjeh ne prihvata tek tako. 

“Posao koji radim na način na koji radim je veoma zahtjevan. Svakodnevno traži inovativnost, požrtvovanost i puno odricanja. Trudim se napraviti balans između privatnog i poslovnog života, ali generalno onim što pratioci i kupci vide na društvenim mrežama bavim se svakodnevno, minimalno jednu radnu smjenu. A često i mnogo duže… Ipak, drago mi je da imam povjerenje dama iz Bijeljine, mogu slobodno da kažem da se trudim da cijene budu pristupačne, srazmjerno kvalitetu koji se nudi, a zadovoljstvo mi je da dolaze žene svih životnih dobi”, kaže naša sagovornica.

Za nju u poslu važi pravilo “mušterija je uvijek na prvom mjestu”.

“Stojimo na raspolaganju našim damama bez obzira na zahtjeve, važno je da budu zadovoljne i čini se da to daje najbolje rezultate. Neizmjerno me raduje što imamo mnogo zadovoljnih kupaca, jer je najbolje da o nama govore drugi. To će dati pravu sliku”. 

Mama sa velikim “M”

Ipak, na pitanje ko je Vanja Zagorac Terzić, naša sagovornica u prvi plan nije stavila posao i zanimanje. Njen najveći uspjeh i ponos je njena porodica.

“Za sebe volim da kažem da sam prije svega majka četvoro male djece, supruga i kćerka. Jedna veoma jednostavna osoba”, kroz osmjeh priznaje Vanja.

Petogodišnja Elena, četvorogodišnji Aleksa i sedamnaestomjesečni blizanci Luka i Lazar su njena najveća inspiracija i motivacija, i njima posvećuje svaki slobodan trenutak. 

Moćna šestorka

Velika porodica donosi i mnogo obaveza, ali se dobrom organizovanošću i uz podršku sve može postići, kaže Vanja.

“Naš radni dan počinje od sedam i traje dok ne padnemo u nesvijest (smijeh). Šalim se, ja radim do 16 časova, a poslije toga sam usmjerena ka djeci. Nažalost, nikad se ne isključujem u potpunosti, pa nerijetko uhvatim sebe kako razmišljam o mnogo toga dok, na primjer, slažemo kockice ili brojimo. Naravno da nas nekad umor stigne, ali uživamo u našoj svakodnevnoj gužvi, gomilama veša i igračaka po kući (smijeh). To mi ne smeta, dobro je dok ih ima”.

U svemu ima podršku porodice.

“Ako sam odsutna, djeca su organizovana. Takođe, i kada radim imam pomoć oko djece uglavnom. Drugačije ne bih mogla sigurno”.

Njena treća trudnoća, za koju se ispostavilo da je blizanačka, donijela je dvostruku radost, ali  i neizvjesnost.

“Kada sam bila trudna po treći put, bila sam veoma zabrinuta – kako ću sve to postići, a još blizanci stižu… Vjerujte, Bog je učinio onako kako je najbolje i poredao kockice kako nisam mogla ni zamisliti. Sada imam osjećaj da kao šestočlana porodica  funkcionišemo bolje nego sa dvoje djece”, priča nam ova mlada uspješna mama.

Sve se može…

Uz veliku porodicu i posao koji raste i oduzima sve više vremena, Vanja ipak uspjeva da nađe vrijeme i za druženje i prijatelje.

“Trudim se da “ispoštujemo” i društveni život. Viđamo prijatelje, odlazimo na rođendane, druženja i slično. Nemam mnogo vremena za sebe, ali iskreno, i ne tražim ga. Sve što sam navela mi je dovoljno, ne tražim ništa više. Ja sam jednostavna žena, zadovoljna malim stvarima”, kaže Vanja kroz osmjeh. 

Na pitanje kakvi su joj planovi i želje za budućnost, ova marljiva mlada žena za kraj odgovara :

“Jedino što želim je da budemo zdravi i normalni u ovom ludom vremenu. Da sačuvamo bitne ljudske osobine, da održim porodicu i vaspitam djecu. To mi je jedino važno. A posla će svakako biti, radiću jer i ne umijem drugačije. Raditi se mora, a svaki novi dan nosi novi izazov u mom poslu”.

 

 

 

NoviGlas

POSTANIMO PRIJATELJI