NOVI GLAS

Saopštenje Slavenka Ristića, lidera RSS-a: Evo zašto nismo potpisali koalicione principe

Narodni poslanik i lider Republičke stranke Srpske Slavenko Ristić uputio je danas saopštenjen za javnost.

Sadržaj saopštenja prenosimo u cjelosti:

“Republička stranka Srpske ima svoj stav i svoju politiku, koja je, prije svega, u službi građana. Mi ne trgujemo i ne ucjenjujemo nikoga. Jasno smo stavili do znanja već mnogo puta da će Republička stranka Srpske podržati opoziv gradonačelnika Ljubiše Petrovića. Taj stav se nije promijenio i neće se promijeniti jer je to jednostavno u interesu našeg grada.

Takođe, naša koalicija sa najvećom partijom u Republici Srpskoj je neupitna. Mislim naravno na SNSD, čiji sam i sam poslanik u Narodnoj skupštini Republike Srpske.

Odluka da u ponedjeljak ne stavimo naš potpis na ponuđenih 10 principa djelovanja koalicije prouzrokovana je kontinuiranim nepoštovanjem koalicionih dogovora i Republičke stranke Srpske od strane lokalnog SNSD-a, odnosno njihovog rukovodstva.

Rijetko se dešavalo da bilo kakav dogovor, pismeni ili usmeni, bude ispoštovan, zbog čega nismo vidjeli razloge da potpisujemo bilo kakve nove dokumente ili principe.

Uostalom, mi u Republičkoj stranci Srpske od osnivanja djelujemo po tim principima i naša vrijednost mjeri se po našim djelima, a ne po bilo kakvim potpisima.

Ističem da je stav Republičke stranke Srpske i dalje opredjeljenje za politiku Milorada Dodika i republičkog SNSD-a i to smo u prošlosti više puta dokazali.

Takođe, želim da poručim lokalnom rukovodstvu SNSD-a da bi trebalo da iskrenije sarađuju sa Republičkom strankom Srpske i da se drže svih dogovora, pogotovo onih koji se tiču našeg grada.

Republička stranka Srpske je za razvoj i saradnju i iskren je partner SNSD-u, kao i ja lično. U ime Republičke stranke Srpske obećavamo podršku opozivu u nadi da ćemo zajedno izabrati najboljeg kandidata za novog gradonačelnika.

Lokalnom rukovodstvu SNSD-a u svoje lično ime izražavam zahvalnost na podršci na prethodnim opštim izborima. Takođe, obećavam da će imati istu takvu podršku od mene lično kad su oni u pitanju“, stoji u saopštenju Slavenka Ristića, lidera Republičke stranke Srpske.

 

 

 

NoviGlas

POSTANIMO PRIJATELJI