NOVI GLAS

Stanišić upitao u čiju korist radi Vukanović “Draška napao 32 puta, a Dodika samo dva puta” (FOTO)

Miloš Stanišić iz bijeljinskog PDP poručio je da je razočaran postupcima narodnog poslanika Nebojše Vukanovića koji se poslednjih nekoliko mjeseci žestoko obrušio na gradonačelnika Banjaluke, Draška Stanivukovića optužujući ga za “simbiozu” s vlašću.

Кako da tumačimo to što je od izbora do danas Nebojša Vukanović čak 32 puta javno napao Draška Stanivukovića, a Milorada Dodika svega dva puta? Jesu li to potezi iskrenog opozicionara koji se bori protiv režima? – upitao je Stanišić.

On dodaje da je razočaran postupcima i napadima Vukanovića.

Stanišić kaže da su on i njegova porodica podržavali Vukanovića, više puta ga dočekali i ugostili, vjerujući da će se svi zajedno i jedinstveno boriti za bolje stvari u našem društvu.

– Nije nam ni na kraj pameti bilo da će rezultat biti da se između nas izmišljaju svakojake optužbe, od kojih samo režim ima koristi. Ne treba nam to nikad, a pogotovo ne sada kada je Bijeljina pod strašnim političkim pritiskom zbog opoziva gradonačelnika – ističe Stanišić.

On kaže da mu je nevjerovatno i to što se gradonačelnik Bijeljine, Ljubiša Petrović, umjesto da okuplja svu opoziciju, svrstava na stranu “onih koji razjedinjuju i ruše opoziciju”.

Stanišić ističe da je opoziciji potrebna snaga da zajedno, svim silama, odbrani Bijeljinu.

Ovakvim potezima, kaže on, šansa za odbranu Bijeljine se umanjuje.

– Nevjerovatno je da nam Banjaluka i Bijeljina nisu isto, danas, nakon što smo zajedničkim snagama osvojili dva najveća grada. Danas imamo dvostruke aršine. Кada neko od naših “saboraca” priča o opozivu gradonačelnika Ljubiše Petrovića, onda je on loš i ne valja. Кada Vukanović to priča o Banjaluci, onda se to podržava. Pitam se, kakva je to logika i dupli aršini? Pitam se kome to donosi dobro. Osim režimu – naveo je Stanišić.

On dodaje da lično zna da je gradonačelnik Banjaluke kontaktirao sve u ogranku PDP u Bijeljini, u želji da se zajedno okupe oko odbrane tog grada, ali da odgovor izostao.

Stanišić kaže da to nije put uspjeha za iskrene opozicionare.

– Ako želimo da uspijemo i da nastavimo da donosimo promjene, za koje sam siguran da bi bile nastavljene, ovakvim praksama se mora stati u kraj. Nadam se da će razum pobijediti – poručio je Stanišić.

 

 

 

 

(srpskainfo)

POSTANIMO PRIJATELJI